2011-12-12 14:50:29• hírek • ITcafe.hu

Táblagépet szerelnek az új Renault-kba

A stabilan beágyazott gépek egy új platform megjelenését jelentik, de sok teendő lesz még az ilyen rendszerekkel.

A Renault bejelentette, hogy kifejlesztettek egy „táblagépet”, egy androidos eszközt, amelyet a jövő évtől kezdve először a Clio 4-be, illetve a Zoe elektromos autóba szerelnek be.

Az R-link nevű eszköz annak a törekvésnek az eredménye, melynek lényege, hogy magát az autót tekintsék platformnak – közölte Patrick Hoffstetter, a cég digitális technológiai vezetője. A héthüvelykes kijelzővel rendelkező R-link hangvezérléssel, illetve a kormányra szerelt gombokkal működtethető. A „tablet” fixen lesz beépítve az autókba, és a mobilszolgáltatások mellett például az autó működésével, műszaki állapotával kapcsolatos adatokat is el lehet a segítségével érni.

A készülékekhez saját alkalmazásboltot is nyitnak, melyben induláskor 50, a Renault szakemberei által írt alkalmazás található majd. Habár maga az alaprendszer már kész van, a letölthető programok számát jelentősen növelni akarják, ezért nyitnak a fejlesztők felé, reménykednek abban, hogy olyan üzleti modellt tudnak kínálni, amely mind a szoftvertervezőknek, mind a Renault-nak jövedelmező lehet.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: