2017-06-10 14:13:46• hírek • Szatmár.ro

Caritas maraton: az Autonet 4500 euróval támogatja az idősgondozással kapcsolatos programokat

Az utóbbi évek leghosszabb gyalogmaratonos túráján vannak túl a résztvevők.

Minden lépésed törődés és szeretet - ezzel a mottóval szervezte meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idei jótékonysági gyalogmaratonját, amellyel az idősgondozással kapcsolatos programjai számára gyűjtöttek támogatást. A főtámogató Autonet Import kft. pedig az idei évben is a kezdeményezés mellé állt és résztvevőnként - gyaloglók és a szervezésben résztvevők - 10 euró támogatást ajánlott fel, így jött össze a 4500 eurós összeg.

Az utóbbi években a gyaloglók hol az Aquastarig, hol a Sárerdőig, egyszer pedig, a rossz időre való tekintettel, a Kossuth-kertig gyalogoltak. Ezekhez a távolságokhoz képest az idei igen nagy volt: a vetési labdarúgópályáig meneteltek a résztvevők. A menetoszlop a régi főtérről indult, onnan az új főtéren keresztül jutottak el a Golescu hídra, onnan pedig a töltésre, ahol már egyenes út vezetett Vetésig. A résztvevők közül a legfiatalabb egy 1 éves és 4 hónapos fiúcska volt, a legidősebb pedig egy 85 éves úr. A legnégylábúbb pedig egy méretes, de végtelenül barátságos német dog volt.

A gyaloglókat a vetési focipályán a helyi polgármesteri hivatal és a Vetési Albert Kultúrkör által biztosított bográcsgulyás és hagymás zsíroskenyér, na meg sokféle szórakozási lehetőség várta. Lehetett papírsárkányt készíteni és reptetni, sokan követték figyelemmel a kutyás bemutatót és sokan próbára tették szerencséjüket az Autonet-sátor szerencsekerekénél. Volt tombolahúzás is, amelyen fődíjként egy kerékpár lelt gazdára.

A focipályán tartott megnyitón Dr. Láng László Caritas-igazgató köszönte meg a részvételt, majd Ilonczai Tamás, az Autonet Import marketing-igazgatója biztosította a szervezőket arról, hogy ahogy eddig, úgy a jövőbeli maratonokon is számíthatnak a cég támogatására. A házigazda Ilyés Gyula vetési polgármester elmonta: 11 éve vesz részt a maratonokon, de ez az alső alkalom, hogy az úticél az otthonha volt - ugyanis egy ideje már Vetésben él.  

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: