2015-06-03 14:49:51• hírek • Szatmár.ro

Caritas: gyűjtés a nepáli földrengés áldozatainak megsegítése

A romániai Caritas szervezetek június 7-én gyűjtést szerveznek a katolikus templomokban az árpilis 25-én bekövetkezett nepáli földrengés áldozatainak megsegítése céljából.

Az összegyűlt pénzt szociális programokra és az ország infrastruktúrájának  feljavítására szánják. A Romániai Caritas Konfederáció jelen pillanatig 30.000 euróval támogatta a nepáli közösségeket, melyet már át is utaltak a Nepáli Caritas részére. A természeti katasztrófa aggasztó adatokkal jellemezhető: 7.000 halott és 14.000 sérült. Az Egyesült Nemzetek által közölt adatok szerint, több mint 8 millió személyt érintett ez a katasztrófa. Az első számok alapján több mint 160.000 ház ment tönkre.

Nepál egy hegyvidéki ország, sok nehezen megközelíthető területtel. Ebben az időszakban, legfőkébb éjszakánként, a hőmérséklet nagyon alacsony és néhány héten belül sűrű esőzések nehezítik majd meg a bajbajutottakhoz való jutást. Nagyon sokan hajléktalanná is váltak.

A földrengést követően a Nepáli Caritas a leginkább sújtott területeken tett azonnali intézkedéseket, élelmiszercsomagokat, takarókat, vedreket és a rossz időjárás ellen védő ponyvákat osztva ki a rászorulók között. Ugyanakkor az áldozatok higiéniai csomagokat is kaptak, melyek használatáról is felvilágosították őket. Eddig 30.000 személy részesült a Caritas által nyújtott támogatásban.

A Caritas csapatai jelenleg is látogatják és felmérik az érintett területeket. A legsürgősebb most hajlékot biztosítani azon személyeknek, akik elvesztették otthonaikat. Egy másik probléma az ivóvíz, az élelem és a háztartásbeli felszerelések hiánya. A segélyek kiosztásakor elsőbbséget élveznek azon személyek, akik elvesztették valamely családtagjukat, fedél nélkül maradtak vagy otthonuk megrongálódott.  
A Nepáli Caritas ezen célokat tűzte ki az elkövetkezendő időszakra:

- 20 ezer család elhelyezése a nemzetközi standarok alapján létrehozott ideiglenes menedékhelyeken
- 20 ezer család részesítése takarókban, tisztító illetve tisztálkodási eszközökben és konyhai felszerelésekben életszínvonaluk növelése és javítása céljából
- ivóvízhozzáférés biztosítása 20 ezer család számára

A nepáli károsultak megsegítésére gyűjtenek

Ezen célok elérése érdekében a Romániai Caritas Konfederáció a Caritas Internationalis hálozaton belüli partnereivel közösen segítséget és támogatást szeretne nyújtani a nepáli áldozatoknak.

Ön is hozzájárulhat adományával a nepáli áldozatok helyzetének javításához június 7-én, a katolikus templomokban szervezett gyűjtés során, vagy adományát átutalhatja a következő bankszámlaszámokra:  

Adományok lejben:
Confederația Caritas Romania
UniCredit Tiriac Bank
RO78 BACX 0000 0000 3011 7510

Adomáyok euróban:

Confederația Caritas Romania
UniCredit Tiriac Bank
RO07 BACX 0000 0000 3011 7042
SWIFT/BIC: BACXROBU

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: