2010-07-23 08:58:36• hírek • MTI/dpa

Carballino díszpolgára lett Paul, a polip

Ezüst emlékplakettet és bronz polipszobrot nyújtott át csütörtökön Paulnak, a német jóspolipnak Carballino polgármestere abból az alkalomból, hogy a spanyol város díszpolgárává választották a nyolckarút.

A németországi Oberhausen Sea Life Aquariumában élő Paul a futball-világbajnokság alatt vált világhírűvé, amikor sorozatban nyolc meccs eredményét jósolta meg: sikeresen kiválasztotta a győztes csapatokat. Végül a spanyol válogatott bajnokságát is megjósolta, ezzel belopta magát a spanyolok szívébe.

Pault magukkal is akarták vinni: helyi vállalkozók 35 ezer eurót ajánlottak fel, hogy az augusztus eleji carballinói tintahalfesztiválon kiállíthassák Pault - természetesen élve. Bár a spanyolok - akik elsősorban frissen sült formában kedvelik Paul fajtársait - bizonygatták, hogy a jóstehetségnek semmi bántódása nem esik, a Sea Life nem adta kölcsön Pault.

Persze Paul iránt nem csak Spanyolországban érdeklődnek: egy orosz bulvárlap szerint a polip megjósolhatná akár a következő orosz elnök személyét is. A babonásnak számító Oroszország egyik oligarchája ezért ötszázezer eurót kínált az állatért. Az ajánlatot visszautasító szóvivő kijelentette: "Paul csak futballeredményeket tud megjövendölni".

Carlos Montes, Carballino polgármestere az emlékplakett átadásakor elmondta: Paul lehetne Németország reklámarca Spanyolországban. A két ország turisztikai központjai, Madrid és Frankfurt már most tárgyalásokat folytatnak ebben a témában, Montes szerint jó eredménnyel.


Paul a világ leghíresebb polipja
Paul a világ leghíresebb polipja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: