2013-05-22 16:28:43• hírek • Kocsis Zoltán

Caramel lesz a városnapok magyar fellépője

A Samrock fesztivállal kapcsolatban Coica kijelentette: a júniusban várható költségvetés-kiegészítés után derül ki, lesz-e rá anyagi fedezet. Arról azonban nem ejtett szót, hogy nemzetközileg is ismertebb zenekart miként lehet napok-hetek alatt leszerződtetni.

A Megasztár tehetségkutató verseny második szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel" lesz a Szatmárnémeti Városnapok magyar sztárvendége. A 31 esztendős szegedi művész mellett olyan fellépők fémjelzik a május 31-június 1. közötti rendezvényt, mint Stefan Banica, Puya, DJ Porject, Alex Velea, az XXL, a HIQ, a Stigma és Corina is.

Akárcsak tavaly, az idei városnapok is három napig tartanak. Az események péntek délután 16.00 órakor Maximilian Munteanu és Vlady&Still koncertjével kezdődnek és vasárnap 22.00 órakor a Hi-Q fellépésével érnek véget. A három nap alatt 19 koncert, sport-és táncbemutatók, tűzijáték, tombola és az elmaradhatatlan szépségverseny várja majd az érdeklődőket. A rendezvény összköltségvetése 200.000 lej, szemben a tavalyi 150.000 lejjel.

A szervezők szándékainak megfelelően a péntek a szatmári előadókról szól majd. Helyi rapperek után helyi folkelőadók, majd táncosok lépnek az Október 25 téren felállítandó színpadra. Őket Surányi Botond, majd Petrica Muresan követi. A városnapok hivatalos megnyitójára 19.00 órakor kerül sor, majd a Stigma együttes, Sylvie, végül Corina koncertje következik. A pénteki napot a szatmári lemezlovasok produkciója zárja.

Június elsején, szombaton 10.00 és 13.00 között, nemzetközi gyereknap lévén, a gyerekről szól a rendezvény az Október 25 téren és az Északi Színházban is. A Coposu-sétányon 13.00 órakor nyílik meg a Hagyományos Mesterségek Vására. A szépségverseny 18.30-kor kezdődik a főszínpadon, ahol ezt követően Puya, Dj Project majd Stefan Banica lép fel. Éjfél előtt egy Dacia Logan személygépkocsit sorsolnak ki, majd következik a tűzijáték.

Vasárnap a Károlyi úton található Dana hotel rendezvénysátrában egész napos folkműsor várja a műfaj kedvelőit. A főszínpadon 17.00 órától Caramel, majd XXL, a 4Ever, Alex Velea, végül pedig a HiQ követi egymást.

A szerdai sajtótájékoztatón Dorel Coica polgármester elmondta, szombat hajnali 06.00 óráról zárják le a Szabadság-tér körüli körforgalmat valamint az Eötvös (Cuza Voda) utcát a közúti forgalom elől. Jelenleg közel száz kereskedő jelezte részvételi igényét, ám helyhiány miatt ennyien vélhetően nem kapnak majd árusítási engedélyt. A karácsonykor használt rendszernek köszönhetően az egész központban hallható lesz majd a főszínpadon zajló koncert és a tervek szerint az Aurora hotel sarkára rögzített képernyő segítségével várhatóan láthatóak is lesznek az ott zajló események.

A polgármester elmondta továbbá, hogy péntek és szombat este a rendfenntartó erők addig teljesítenek majd szolgálatot, ameddig igény lesz rá - vasárnap (pontosabban már hétfőn) 02.00 órára ki kell ürülnie az utcáknak, tereknek.

A Szatmárnémeti Városnapok teljes programját ITT tekintheted meg!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: