2012-11-02 14:35:15• hírek • Szatmár.ro

Capital Top 300: Lucut Szatmár megye leggazdagabbja

Az ország leggazdagabb embere idén is Frank Timis, akinek a vagyona 1,75 milliárd euró körül van. Szatmár megye leggazdagabbja és a toplista egyetlen szatmári szereplője Vasile Lucut.

Románia legnagyobb gazdasági újságja, a Capital minden évben összeállítja az ország leggazdagabb embereinek toplistáját. A 300 pozíciós toplistán szereplők összvagyona 26,5 milliárd euró. Ez előző évi adatok tekintetében pedig kiderül: leggazdagabbjaink kicsit szegényebbek lettek egy év alatt, 2011-ben ugyanis 29,5 milliárd euró volt a milliomosok vagyona.

A toplistát,ahogy egy évvel ezelőtt, most is a bányaiparban érdekelt Frank Timis vezeti most 1,75 milliárd eurós vagyonnal. A második helyezett az 1,7 milliárd eurós vagyonnal rendelkező Ioan Niculae lett, ő vegyiparból, külkereskedelemből és mezőgazdaságból kaparta össze amije van. Harmadik helyre került Ioan Tiriac, aki 850-900 millió eurós vagyonnal rendelkezik, érdekeltségi körébe egyebek mellett autó és élelmiszer-kereskedelem tartozik és van bankja, biztosítási ügynöksége is.

A Capital összeállított egy, a vagyonos lakók szerinti megye toplistát is. Itt természetesen Bukarest és Ilfov megye vezeti, 110 euró-milliomossal, a második helyre szorult Konstanca, harmadik Bakó, negyedik pedig Bihar megye. Utóbbi megyében három euró-milliomos él, közülük pedig a leggazdagabb Teszári Zoltán, az RDS-RCS és Digi birodalom vezetője - 550 millió eurós vagyonnal.

A Capital listáján szereplő legfiatalabb a mindössze 31 éves Iustin Paraschiv, aki szülei vállalkozását vette át és pörgette kicsit fel. A fejlesztéseket főleg EU-s forrásokból finanszírozta, vagyona 65-70 millió euró. A gazdasági lap szerint a harmincéves euró-milliomosok száma növekvőben van, legalábbis ezt mutatják az elmúlt évek statisztikái.

A Top 300-ban egyetlen Szatmár megyei vállalkozó szerepel, az Unicarm-birodalmat uraló Vasile Lucut, akinek vagyonát 70-72 millió euróra becsülik a Capital szakemberei. A vállalkozó legnagyobb bevételeit a húsiparból szerzi, de jól hoznak a konyhára élelmiszer-ipari "próbálkozásai" és üzletlánca is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: