2011-01-17 09:54:31• hírek • MTI

Cápák és mérgeskígyók az elöntött városban

Mérgeskígyók és krokodilok után már cápákat is látni vélnek az árvíz sújtotta ausztráliai városok utcáin.

Vasárnapi ausztráliai sajtójelentés szerint a queenslandi Goodna városka hentese két, az emberre is veszélyes bikacápát is úszni látott az árral szemben a vízzel elárasztott főutcán. A Sydney Morning Herald című lap szerint bármilyen hihetetlennek is tűnik egy cápa a tengertől 30 kilométerre fekvő város főutcáján, senki sem kételkedik a szavahihető emberként ismert hentes igazmondásában.

Az árvíz már számos más szokatlan állatot, így mérgeskígyókat vagy krododilokat hozott magával az elárasztott lakóterületekre, és még cápaszakértők sincsenek igazán meglepődve az állítólagos cápaészleléseken.
A tengerhez közelebb fekvő Brisbane város elárasztott utcáin már csütörtökön láttak bikacápát uszkálni, Goodna azonban jóval messzebb fekszik a tengertől, és a Brisbane-folyón esetlegesen felúszó cápáknak még át kell kelniük egy (ugyancsak elárasztott) kempingen és autópályán is, bejussanak a városba.

A 3 és fél méteresre is megnövő, zambézi cápaként is ismert ragadozók gyakran tartózkodnak édesvízben, és úsznak fel vadászat közben a folyókon. Októberben és novemberben például a nőstény cápák gyakran azért úsznak fel a Brisbane-folyón, hogy ott hozzák világra ivadékaikat, és egy cápaszakértő szerint elképzelhető, hogy a folyóban cseperedő kis cápák táplálékot keresve úsztak tovább felfelé a megáradt folyón.

A megáradt folyók iszapos vizében egyébként olyan sok a mérgeskígyó, hogy a hatóságok elővigyázatosságból extra mennyiségű ellenmérget küldtek az árvíz sújtotta térségbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: