2013-07-03 16:11:06• hírek • Prohardver.hu

Canon EOS 70D – korszakalkotó újítás

A Canon legújabb középkategóriás dSLR fényképezőgépében egy teljesen új szenzor dolgozik.

A kissé identitászavaros EOS 60D után a gyártó most komolyan a lovak közép csapott és úgy alkotta meg a 70D-t, hogy az érzésre és tudásra is közelebb kerüljön az EOS 7D különc kategóriájához, mintsem a 60D-hez. A legeslegfontosabb újítás, ami azonnal szemet szúr, ha végiglapozzuk a sajtóanyagot, hogy a Canon egy teljesen új, 20,2 MP-es CMOS szenzor köré építette meg a gépet, ami nem csak a némileg megnövelt felbontással, hanem a piacon – e kategóriában legalábbis mindenképp – egyedülálló tudással tetszeleg. Még mielőtt rátérnénk erre a korszakalkotó lapkára, lássuk, mi mindent nyújt még a masina!

Az EOS 70D-ben a 14 bites jelfeldolgozásra képes DiG!C 5+ CPU munkálkodik, és az alacsony zajszinten kívül ez a processzor lehetővé teszi a rendkívül gyors, akár 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételt (65 JPEG, vagy 16 RAW fotó erejéig). A készülék érzékenységi tartománya ISO 100-12800 között van, ami kiterjeszthető ISO 25600-ig. A mozgóképfelvételnél a normális tartomány egy FÉ-vel lejjebb, ISO 6400-nál végződik, ami ISO 12800-ig terjeszthető ki.

Az AF rendszer 19 kereszt típusú szenzorból áll, melyek közül a középső különösen érzékeny. A rendszer az AF segédpontoknak köszönhetően a képmező teljes egészén képes az automatikus élességállításra. A pentaprizmás kereső 0,95-szörös nagyítású, 98%-os képfedésű, de a komponálást kívánságra a 3”-os, 1 040 000 képpontos, érintésérzékeny (kapacitív), kihajtható és elforgatható kijelzőn is végezhetjük. Az EOS 70D-ben a legújabb irányzatnak köszönhetően megtalálhatjuk a beépített Wi-Fi modult, amely adatátvitelre és távvezérlésre egyaránt lehetőséget ad a Canon EOS Remote alkalmazás segítségével (iOS és Android rendszerekre egyaránt elérhető).

A cikk folytatása, még több információ, fotó és videó a Prohardver.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: