2013-03-30 12:28:39• hírek • MTI

Cameron a legjobban öltözött politikus

David Cameron brit miniszterelnököt választotta a legjobban öltözött politikusnak a Vanity Fair című befolyásos társasági magazin.

Az amerikai folyóirat értékelésében Laura Chinchilla Costa Rica-i elnök lett a második, míg a harmadik helyet Mark Rutte holland kormányfő érdemelte ki.
A negyedik helyre Sonia Gandhit sorolták, míg az ötödik Barack Obama. A hatodik helyet érdemelte ki Kamla Persad-Bissessar, Trinidad és Tobago miniszterelnöke, akit Werner Faymann osztrák kancellár követ a hetedik helyen. A nyolcadik Joyce Banda malawi elnök, a kilencedik pedig Mexikó néhány hónapja hivatalba lépett elnöke, Enrique Pena Nieto. A tizes listát Ólafur Ragnar Grimsson izlandi elnök zárja.  

Cameron méretre szabott, de nem az éppen aktuális legfrissebb divatot hajszoló öltönyeiről ismert. Előszeretettel visel égszínkék, lila és "vadászzöld" nyakkendőket, szemben az amerikai politikusokkal, akik a kék és a vörös nyakkendőket részesítik előnyben - fogalmazott a Vanity Fair.
Míg politikája konzervatív, öltözködési stílusa progresszív - írta Laura Chinchilláról a folyóirat. Costa Rica első női elnöke beiktatására fehér együttest választott, az azóta eltelt három évben azonban változatos színű ruhákban lehetett látni. Előszeretettel visel kéket és zöldet drágakőárnyalatokban". A lap külön kiemelte a politikus előnyös frizuráját.

Pierce Brosnan színészhez hasonlította Mark Ruttét a lap, amely nemcsak a holland miniszterelnök öltönyeinek szabóját, hanem optikusát is dicsérte, Rutte ugyanis szemüveges. Sonia Gandhival kapcsolatban aprólékosan kidolgozott, jellemzően burgundi és amarántvörös szárijait emelte ki a magazin.    
Noha Barack Obama megjelenését sokszor háttérbe szorítja felesége, Michelle világszerte kedvelt öltözködési stílusa, az amerikai elnök mindent ki tud hozni egy öltönyből, amit csak lehet - írta a Vanity Fair. Obama amúgy a chicagói Hartmarx márka híve.   

Merész választásaiért és ruháinak bátor színösszeállításaiért dicsérte a lap Trinidad és Tobago első női kormányfőjét, míg Werner Faymann osztrák kancellárt épp klasszikus stílusa miatt sorolta az első tízbe. A miniszterelnök sötét öltönyöket, fehér vagy világoskék ingeket és vékonycsíkos nyakkendőket visel, de megjelenésében nem is annyira ruhái, hanem a haja a meghatározó. Sűrű, őszes haja tökéletes, hasonlóval csak férfiaknak szánt hajfestékek dobozain találkozni - áradozott a Vanity Fair. "Néha egy öltöny csak egy öltöny, de a hajkorona egy 52 éves férfi fején mindig névjegy" - vélekedett a magazin.   

A Forbes magazin Afrika legbefolyásosabb nőjének választotta, Joyce Banda malawi elnök ugyanakkor a legderűsebben öltözködő politikus címére is igényt tarthat a Vanity Fair szerint. Kollekciójában virágos, mintás, élénk színű ruhák vannak, melléjük pedig díszes kalapok dukálnak.  

Nietót egyenesen filmsztárokhoz méltónak találta a folyóirat. "Úgy is néz ki és úgy is öltözik" - írta. És úgy is házasodik: feltűnő megjelenésű felesége ugyanis egy korábbi televíziós színésznő, Angélica Rivera.
A brit elegancia nyomát látja az izlandi elnök öltözködésében a lap, amely szerint Grimsson akár az 1920-as évek Oxfordjából vagy Cambridge-éből is érkezhetett volna, szemüvegkerete már egy negyven évvel későbbi kort idéz. A lap külön megemlékezett az elnök "laza" hajviseletéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: