2010-02-17 16:54:29• hírek • MTI/EFE

Cameron az Avatar háttérregényén dolgozik

James Cameron az Avatar háttértörténetébe bevezető regény megírásán dolgozik, de abból egyhamar nem lesz film - derült ki a példátlan globális kasszasikert hozó sci-fi producerének nyilatkozatából.

Jon Landau az MTV News tévéstábjának beszélt arról a közelmúltban, hogy az Oscar-díjas rendező regényt akar írni az Avatar világáról. Világossá tette, hogy nem a film alapján születő "megregényesítésről" van szó. Mint mondta, "Jim olyan nagy epikus regényt akar írni, ami rengeteg dolgot megmagyaráz", tehát valóban egyfajta kulcsot ad az elkészült filmhez.

A producer azzal indokolta Cameron törekvését, hogy a filmben és a későbbi esetleges folytatásokban nincs idő ezeknek a háttértörténeteknek a kibontására. "A regény tehát megteremti a filmbeli világ alapjait" - fogalmazott Landau.

Infobox
h

Cameron nem nevezhető újoncnak az írás terén, hiszen ő jegyezte két Terminator-filmje, valamint a Titanic és az Avatar forgatókönyvét is, de regényíróként az Avatar-sztorival mutatkozik be.


h


A producer konkrét példákat is említett, amire a könyv kitér majd: többek között megismerhetjük a Pandora bolygón lakó Na'vik iskoláját, beleláthatunk, hogyan tanított ott a Sigourney Weaver által alakított főhős, megtudjuk hogyan élt Jake a Földön és hogy halt meg a fivére, Tommy.

Az Avatarban bemutatott világ végtelen lehetőséget kínál az alkotóknak a továbbgondolásra. Előzményfilmek és folyatások is születhetnek majd, akárcsak George Lucas Star Wars-sorozata esetében. Egyelőre azonban még alaposan végig kell gondolniuk, hogy az egyes szálakhoz milyen műfaj illik a legjobban - magyarázta Landau.

Az interjúban a producer azzal bíztatta a rajongókat, hogy akár már az év végére lehet valami a könyvből.


Avatar - jelenet a kasszasikerből
Avatar - jelenet a kasszasikerből


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: