2017-04-12 22:03:19• hírek • Kocsis Zoltán

Calarasi-on folytatódott az Olimpia mélyrepülése

A Clinceni elleni vasárnapi bajnokit követően az Olimpia csapata nem tért haza Szatmárnémetibe, hanem Snagovon, majd keddtől Calarasi-on készült a Dunarea elleni mérkőzésre.

Calarasi-on folytatódott az Olimpia mélyrepülése, Bogdan Andone csapata a 29. forduló nyitómérkőzésén 2-0-ás vereséget szenvedett a 13. helyezett Dunarea otthonában. Ezzel a szatmáriak zsinórban ötödik mérkőzésüket veszítették el, nyeretlenségi sorozatuk pedig hat bajnokira duzzadt. A sárga-kékek 2017-ben mindössze egy győzelemre és egy döntetlenre voltak képesek...

Szokatlan szerelésben, piros-feketében lépett pályára az Olimpia Calarasi-on, a jelek szerint azonban az idén először használt szerkó nem zavarta meg a fiúkat: a vendégek egyértelműen uralták az első húsz percet. Már a hatodik percben közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, amikor a korábban a Vasluiban, a Rapidban, a Dinamóban, a Galacban és a Debrecenben is megforduló Stefan Mardare olyan suta mozdulattal próbált meg felszabadítani, hogy abból majdnem öngól lett. Egy perccel később Tony Kanalos veszélyeztetett, de Cezar Lungu bravúrral védeni tudott.

Hiába volt azonban az Olimpia fölénye, két védelmi hiba következtében gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa – a Dunarea öt perc alatt két hasonló gólt is szerzett. A 23. percben Cristian Puscas, a 28.-ban pedig Bogdan Danciu fejelt a hálóba egy-egy baloldali beadást követően.

A folytatásban az Olimpia legaktívabb embere, Octavian Ursu kétszer is ígéretes helyzetbe került és Tony Kanalos is bravúrra késztette Lungu kapust, ám ezekből ugyanúgy nem született gól, mint Puscas két zicceréből.

Az Olimpia a következő fordulóban a Tatrangot fogadná, ám mivel a brassói gárda visszalépett, pihenő vár az Andone-legénységre. Majd egy újabb pokolian nehéznek ígérkező kiruccanás Aradra április 26-án.

A találkozó góljait itt nézheted meg!

29. forduló:
Dunarea Calarasi
– Olimpia 2-0
gólok: Puscas (23.), Danciu (28.)
Az Olimpia összeállítása:  Anca Trip - Ciul, Fl. Mureşan, Heil (csk.), Faur - Onicaş, Sil. Pană - V. Pop (Ad. Voicu 54'), Villand, Oct. Ursu (I. Roşu 72') - Kanaloş

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: