2011-04-21 13:20:24• hírek • MTI

Cáfolják a WikiLeaks infót

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) cáfolja, hogy ezt az alakulatot Traian Basescu román államfő nyomására, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)  alternatívájaként hozták volna létre.

A romániai magyar sajtó csütörtökön Bálint Józsefet, az MPP sepsiszentgyörgyi elnökét idézi, aki a WikiLeaks egy amerikai diplomáciai táviratra hivatkozó jelentésére reagált. Az állítólagos jelentés szerint Eckstein-Kovács Péter jelenlegi államelnöki tanácsos, akkori RMDSZ-szenátor 2008 áprilisában, a helyhatósági választások idején azt mondta amerikai diplomatáknak: az MPP-t Traian Basescu államfő nyomására, az RMDSZ alternatívájaként hozták létre.

Bálint József lejáratási kísérletnek tartja az oknyomozó portálon megjelent információkat. "Megkezdődött a jövő évi választásokra a felkészülés, ezzel együtt az ellenfelek minden lehetséges módon történő lejáratása" - mondta. Szerinte már 1990-ben meg kellett volna valósulnia az erdélyi magyar politikai pluralizmusnak, hiszen így az egység mítoszának leple alatt valójában egypártrendszer alakult ki (az RMDSZ-re utal), amely - mint fogalmazott - nem a közösség, hanem a csoportérdekeket szolgálja.

Az MPP soha nem kapott támogatást az államfőtől, sem megalakulása előtt, sem utána, és természetes folyamat volt, hogy miután teljesítette a feltételeket, bejegyezték a pártot - jelentette ki Bálint József.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: