2020-06-08 08:52:30• hírek • Bede Emőke

Cáfolja a közösségi oldalon terjedő híreket a szatmári kórház

Sok internetes felhasználónak okoz komoly fejtörést, hogy a világhálón keringő hírek közül kiszűrje mindazokat, amelyek valóban hitelesek, és nem pusztán félrevezetési szándékkal jelentették meg őket. A pandémia kapcsán is számos kacsahír és áltudományos alapokra építkező konspirációs teória látott napvilágot, s sajnos ezek sokszor jóval szélesebb körben terjedtek el, mint a figyelemre valóban érdemes hírközlések.

Noha nem világméretű összeesküvésről szóló, de egy mégis sokakat megrémítő hír kezdett el terjedni a Szatmár megyeiek körében is, amikor az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon megjelent a hír, mely szerint a kórház műtőrészlegén egy Covid-19-es esetet regisztráltak, és hogy az orvosi személyzet egy részét ennek következtében karantén alá kellett vonni. Az interneten terjedő információkat látva a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vasárnap délután közleményt adott ki, melyben cáfolták a Facebookon megjelent hírt.


Mint írják, az elmúlt napokban egyetlen új koronavírussal fertőzött személyt sem regisztráltak a kórházban, úgy a páciensek, mint az egészségügyi személyzet körében végzett tesztek negatív eredményt hoztak. S mivel így senki sem került közvetlen kapcsolatba egyetlen fertőzött személlyel sem, ezért arra sem volt szükség, hogy orvosokat, asszisztenseket, ápolókat karantén alá vonjanak.


„Figyelembe véve a kijelentések súlyosságát, mely akár pánikot is kelthet a lakosság, de még az egészségügyi személyzet soraiban is, ezért a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége minden jogi eszközt fel fog használni annak érdekében, hogy felléphessenek azok ellen, akik hasonló, minden valós alapot nélkülöző álhíreket terjesztenek. Az elmúlt években – még a koronavírus-járvány miatti szükségállapot idején is – a kórháznak sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a megye lakosságával, a helyi sajtóval folytatott együttműködés során pedig teljes transzparenciáról tett tanúbizonyságot, és erre ezt követően is törekedni fog” – zárja soron kívüli közleményét az egészségügyi intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: