2014-11-12 17:02:45• hírek • Fizetett politikai hirdetés

CSCI felmérés: az erdélyiek szerint Ponta volt a jobb az első tévévitán

A felmérés eredménye szerint Erdélyben a megkérdezettek 58 százaléka tartotta jobbnak Ponta szereplését Iohannissal szemben a Realitatea TV-n megtartott elnökjelölti vitán.

Az erdélyi régióban a szavazásra jogosultak 58 százaléka szerint Victor Ponta jobb volt Klaus Iohannisnál a kettőjük között zajló első televíziós vitában, amit a Realitatea TV szervezett meg – mutatja a CSCI közvélemény-kutató cég által végzett felmérés.

Iohannis legyőzését az ország más régiói is megerősítik. Moldovában például a felmérésen résztvevők 77 százaléka mondta azt, hogy Ponta jobb volt Iohannisnál, Havasalföldön pedig a válaszadók 73 százaléka volt ezen a véleményen.

Fejetlenség Iohannis táborában - a szavazói közül a legtöbben elismerik: Ponta jobban szerepelt

Az első tévévitát követően Iohannis szavazói is legyőzöttként néztek az ACL jelöltjére. A felmérés szerint azok közül, akik kijelentették, hogy Iohannist támogatnák szavazatukkal, 55 százalékuk egyetért azzal, hogy a vitát politikai ellenfele dominálta a Realitatea TV-n sugárzott vitaműsorban.

Ez az eredmény gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ACL aktivistái, akik eddig Iohannisért dolgoztak a kampány során, most hiábavalónak tartják a befektetett munkát.

A határozatlanok sokkal jobbnak találták Pontát

Victor Ponta a tévévita nagy győztese a határozatlan szavazók körében is. Azok a szavazásra jogosultak, akik a Realitatea Tv-s vitát megelőzően még határozatlanok voltak, 65 százalékuk Victor Ponta szereplését jobbnak találták Klaus Iohannis szerepléséhez képest. Ennek következtében arra a véleményre jutottak, hogy a szociál-demokrata jelöltet támogatják a választás második fordulójában.

A határozatlanok meggyőzése kulcs-fontosságú lehet a november 16-i államelnök-választáson, hiszen ők lehetnek a mérleg nyelve, amely győzelmet hozhat az egyik jelöltnek.

A közvélemény-kutatást a CSCI készítette a Multimedia Alapítvány megrendelésére november 11-én 800 személy megkérdezésével. Olyan személyek véleményét kérték ki, akik szavazati joggal rendelkeztek és követték a Realitatea TV által szervezett elnökjelölti vitát. A felmérés CATI módszerrel készült, hibahatára 3,5 százalék.


Fizetett politikai hirdetés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: