2012-12-05 11:58:21• hírek • MTI

CFR vagy Galatasaray, Chelsea vagy Juventus, Benfica vagy Celtic?

A címvédő Chelsea akár már a csoportkörben "elvérezhet" a labdarúgó Bajnokok Ligájában, tekintve, hogy a 6. forduló szerdai játéknapján a többi csapattól függ a sorsa.

Ahhoz, hogy a londoniak továbblépjenek, nem elég hazai pályán legyőzniük a dán Nordsjaelland gárdáját, a Juventusnak is ki kell kapnia a már nyolcaddöntős Sahtar Donyeck vendégeként.

A Chelsea nemrég kinevezett új vezetőedzője, Rafael Benitez a nem túl valószínű továbbjutás miatt nem is bocsátkozott esélylatolgatásba, sokkal inkább azt emelte ki, csapatának fejlődést kell mutatnia a soron következő találkozón, hogy valamelyest kiengesztelje a szurkolókat. "Fejlődnünk kell, hogy boldoggá tegyük drukkereinket. Tapasztalt játékosaink vannak, akik régóta játszanak ezen a szinten. Az edzéseket látva egyértelmű, hogy fejlődni akarnak" - mondta a spanyol tréner.

Amennyiben a Chelsea nem jut tovább, akkor a BL történetében először fordul elő, hogy a címvédő már a csoportkört sem "éli túl", illetve a klub történetében is negatív csúcsnak számít majd a korai búcsú, ugyanis a korábbi tíz BL-szereplés alkalmával a Chelsea mindig eljutott a legjobb 16 közé.

A biztos csoportelső Barcelona az életéért küzdő Benficát látja vendégül. A hazaiak elsősorban Lionel Messi ünneplésére készülnek, ugyanis ha az argentin játékos legalább kétszer eredményes lesz, akkor megdönti a német Gerd Müller 1972-ben elért naptári év szerinti gólrekordját (85).

A portugáloknak a tavaszi folytatáshoz legalább annyi pontot kell szerezniük, mint a hozzájuk hasonlóan hétpontos Celtic Glasgow csapatának a vendég Szpartak Moszkva ellen, mivel pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények nekik kedveznek.

A Benfica-Celtic viszonyhoz hasonló helyzetben van a már továbbjutott Manchester United mögött viaskodó CFR Cluj-Galatasaray páros. Itt a Bragához látogató török gárdának megfelelő, ha megtartja a pontazonosságot a Manchesterben vendégeskedő kolozsváriakkal szemben.

Sajtójelentések szerint Rooney-tól nem szabadul meg a CFR fotó: uefa.de

Az erdélyieknek már a harmadik hely megszerzése is bravúr, ám miért ne álmodozhatnának nyitott szemmel egy fantasztikus BL-továbbjutásról. Főleg, hogy a ManU már biztosan első, így de Gea, Rafael, Evans, Ferndinand, Evra, Giggs, Scholes, Kagava, Valencia, van persie, Nani és Anderson nincs is a keretben - pedig csak utóbbi kettő sérült. Ám amint azt a háromszoros magyar bajnok Bánki József az egyik magyar sportcsatornán kijelentette: „Sir Alex Ferguson nem tud olyan csapatot a pályára küldeni, hogy hazai pályán ne legyen esélyes a kolozsváriakkal szemben."

A szerdai négy csoportból az F jelűben a lényegi kérdések már eldőltek: a Valencia és a Bayern München továbbjutott, míg a harmadik BATE Boriszov - amely a selejtezőben a Debrecent búcsúztatta - az Európa Ligában folytathatja. Ebben a kvartettben már csak a csoportelsőség nem dőlt el.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
E csoport:

Sahtar Donyeck -Juventus 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro
Chelsea -Nordsjaelland 21.45
A csoport állása: 1. Sahtar Donyeck 10p., 2. Juventus 9p., 3. Chelsea 7p., 4. Nordsjaelland 1p.

F csoport:
Lille -Valencia 21.45
Bayern München -BATE Boriszov 21.45
A csoport állása: 1. Valencia 10 p., 2. Bayern München 10p., 3. BATE Boriszov 6p., 4. Lille 3p.

G csoport:
FC Barcelona -Benfica 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport3
Celtic -Szpartak Moszkva 21.45
A csoport állása: 1. FC Barcelona 12p., 2. Benfica 7p., 3. Celtic 7p., 4. Szpartak 3p.

H csoport:
Manchester United -Kolozsvári CFR 21.45 TVR1, DolceSport1, DigiSport1.ro
Braga -Galatasaray 21.45 DolceSport2
A csoport állása: 1. Manchester 12p., 2. CFR 7p., 3. Galatasaray 7p., 4. Braga 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: