2012-08-08 12:12:01• hírek • Kocsis Zoltán

CFR és Vaslui-előny a visszavágó előtt

Még három lépés választja el az európai labdarúgás tejjel-mézzel folyó Kánaánjától, a Bajnokok Ligája csoportkörétől a Kolozsvári CFR-t és a Vasluit. Az első lépést szerda este kell megtenniük Liberecben illetve Karácsonkőn. Mindketten előnyből várhatják a visszavágót, ám más-más előjelekkel.

A Kolozsvári CFR egy héttel ezelőtt a Pantelisz Kapetanosz ellen elkövetett szabálytalanság után Cadu tizenegyesével 1-0-ra nyerni tudott hazai pályán a Slovan Liberec ellen. A vasutasok ellenfele ráadásul távolról sem tűnt egy verhetetlen csapatnak. Biztató továbbá, hogy a CFR két döntetlen után a hétvégén Cadu büntetőjével és Rafael Bastos duplájával 3-0-ra lemosta a Vasluit, azaz talán kezdi megtalálni saját ritmusát. Más kérdés, hogy a győzelemért nagy árat kellett fizetnie a klubnak, a térdsérülést szenvedett Ciprian Deac közel két hónapra kidőlt a sorból.

Szintén három gólt lőtt a hétvégén a cseh pontvadászatban a Slovan Liberec is, amely 3-2-re verte a Dulka Prágát. A kék-fehérek mindhárom gólját a 22 éves Josef Sural szerezte - ő Kolozsváron is végig a pályán volt, vigyázni kell tehát rá. Két forduló után a Slovan még hibátlan (egyedüliként a mezőnyben), a Volkswagen Bogár és az első Porsche tervezőjének, Ferdinand Porsche szülővárosának csapata tehát máris vezeti a cseh bajnokságot.

Vass Ádám jól játszott a kolozsvári első meccsen fotó: cfr1907.ro

Egy döntetlen és egy győzelem után a Vaslui a hétvégén elszenvedte első vereségét a szezonban, ráadásul Kolozsváron távolról sem azt a formáját mutatta a csapat, mint egy hete Isztambulban. Akkor Liviu Antal gólját csak az utolsó percekben tudta csak kiegyenlíteni a Fenerbahce, a moldvai csapat, főleg az első félidőben, valósággal remekelt a pályán.

A törökön meglátszott, hogy még nincsenek játékban, hisz a hazai pontvadászat még nem kezdődött el. Aykut Kocaman tanítványai azonban valószínűleg előrébb tartanak a formaidőzítéssel, mivel a hétvégén vár rájuk a Galatasaray elleni Szuperkupa-döntő, a jövő hétvégén pedig az Elazigspor ellen kezdik a bajnokságot.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó (az első meccs eredménye):
Slovan Liberec - Kolozsvári CFR (0-1) 20.00 Transilvania Look
Vaslui - Fenerbahce (1-1) 21.00 ProTV

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: