2018-08-23 22:57:26• hírek • Kocsis Zoltán

CFR, FCSB – két gólos hátrány, hatalmas különbség

A Kolozsvári CFR történelmi, 2-0 arányú vereséget szenvedett Luxemburgban az Európa Ligában a Dudelange ellen egy vállalhatatlanul gyenge teljesítmény után. A FCSB Bécsben maradt alul egy ritkán látható intenzív, változatos meccsen 3-1-re a Rapid ellen.

 

A Dudelange az idei európai kupasorozat talán legnagyobb meglepetése, a lengyel Legia Varsó kiverése után a CFR ellen is jelentős lépést tett afelé, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe. Első luxemburgi csapatként. Miután első luxemburgi csapatként tudott nyerni egy román gárda ellen.

 

A CFR számára rosszul kezdődött a találkozó, Emanuel Culiót már a 10. percben le kellett cserélni, Mate Males állt be helyére. Nem volt biztató jel az sem, hogy a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, David Turpel több alkalommal is komoly zavart okozott a román védelemben – amelyből ezúttal is hiányzott a bajnokságban rendre használt Lang Ádám. A CFR gyakorlatilag nem volt képes eljutni az ellen kapujáig – ha igen, akkor is csak egy lesgólra futotta erejéből.

 

A játék képe a szünet után sem változott meg. A luxemburgiakat az sem zavarta meg, hogy sérülés miatt elveszítették kapusukat, Jonathan Joubert. Igaz, cseréjének, Joe Frisingnek ugyanúgy nem akadt védeni valója a folytatásban. Ezzel szemben a 67. percben egy kapu előtti kavarodás után Turpel megérdemelten vezetést szerzett a Dudelange javára, amit aztán tíz perccel a vége előtt Danel Sinani szabadrúgásból megduplázott!

 

Szintén két gólos vereséget szenvedett a FCSB Bécsben, ám micsoda különbség! A Rapid és a bukaresti gárda ritkán látható lüktető, változatos mérkőzést vívott egymással. Egyik gárda védelme sem állt a helyzet magaslatán, mindkét együttes sok hibával játszott – ennek pedig az volt a következménye, hogy a kapuk felváltva kerültek veszélybe.

 

A Rapid rögtön a negyedik percben megszerezte a vezetést, egy kontra végén Christoph Knassmüller volt eredményes. A FCSB közel volt ahhoz, hogy gyorsan válaszoljon, de Mihai Pintilii lövését Richard Strebinger bravúrral védte. Thomas Murg, és főleg Dani Alar és Veton Berisha emelte meg sorra a román védelem pulzusát – utóbbi kettővel szemben Cristian Balgradean igazi bravúrokat mutatott be.

 

A második félidő még az elsőnél is viharosabban kezdődött. A 47. percben Alexandru Stan beadása után Harlem Gnohere szépített, két perccel később Stefan Schwab viszont ismét kettőre növelte a Rapid előnyét – Balgradean kapus közreműködésével is. A folytatásban mindkét csapat rengeteg hibával játszott, ám mivel ettől nem töredezett, hanem hektikus és változatos lett a játék, igazán remek meccset láthatott a közönség. Miközben a Rapid több veszélyes kontrája is elakadt az utolsó passzok miatt, addig a FCSB össztűz alá vette Strebingert, aki a 84. percben egyazon támadás végén védte Gnohere, Florin Coman és Raul Rusescu lövését, majd az utolsó öt percben előbb Coman, majd Romario Benzar találta el a kapufát. Mindhiába!

 

A jövő heti visszavágó tekintetében sokat érhet Gnohere gólja, míg a CFR-nek nagyot kell javulnia, hogy ledolgozza hátrányát.

 

Zenit (orosz)–Molde FK (norvég) 3–1
Trencín (szlovák)–AEK Larnaca (ciprusi) 1–1
Sigma Olomouc (cseh)–Sevilla (spanyol) 0–1
Sarpsborg (norvég)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3–1
FC Basel (svájci)–Apollon Limassol (ciprusi) 3–2
Atalanta (olasz)–FC Köbenhavn (dán) 0–0
Olympiakosz Pireusz (görög)–Burnley (angol) 3–1
Zorja Luhanszk (ukrán)–RB Leipzig (német) 0–0
Partizan Beograd (szerb)–Besiktas (török) 1–1
Rapid Wien (osztrák)–FCSB (román) 3–1
Genk (belga)–Bröndby (dán) 5–2
Gent (belga)–Bordeaux (francia) 0–0
Rangers (skót)–Ufa (orosz) 1–0
Torpedo Kutaiszi (grúz)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 0–1
APOEL (ciprusi)–Asztana (kazah) 1–0
Suduva (litván)–Celtic (skót) 1–1
Sheriff (moldovai)–Qarabag (azeri) 1–0
Malmö FF (svéd)–FC Midtjylland (dán) 2–2
F91 Dudelange (luxemburgi)–CFR Cluj (romániai) 2–0
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Spartak Trnava (szlovák) 0–2
Rosenborg (norvég)–Shkëndija (macedón) 3–1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: