2015-01-12 17:39:42• hírek • Prohardver.hu

CES 2015: Hi-Res hangzás a Sonynál tévével és Walkmannel

Továbbá a Sony Hi-Res Bluetooth-os fejhallgatója és a hordozható fejhallgató erősítője is kipróbálható volt.

A Sony méretes standdal volt jelen a kiállításon, ahol volt szinte minden, kezdve a 4K-s sarokból a fényképezőgépeken és sportkamerákon át a szürreálisan vékony tévékig, illetve a Hi-Res hangzást nyújtó eszközökig.

Főleg ez utóbbira koncentráltunk most, ugyanis többféle eszközt is hozott a vállalat, amelyet Hi-res embléma fémjelzett. Elsőnek a 65"-es Bravia XBR-65X930C típusjelzésű 4K-s Android tévét vizsgáltuk meg, amelyen zenés klippek futottak egy külön sarokban. Noha a Hi-Res készülék nem volt teljesen elszeparálva a kiállítótértől, azért nagyjából kivehető volt, hogy milyen hangzásra kell számítani.

A tévés mércével hatalmas oldalsó hangszórókkal felszerelt és subwooferrel megtámogatott installáció nagy hangerőre volt képes kétség kívül, illetve a tisztasággal sem volt gond, de a mélyláda kicsit dübörgős volt, ami elég sokat rontott az összképen. Ennek ellenére azért nem tapasztaltunk csodát, ugyanis a hangzás még így is a tévés hangzásvilágot idézte, tehát továbbra is kissé műanyagosnak tűnt számunkra.

Szerencsére a Hi-Res tudását sokkal komolyabb környezetben is ki lehetett próbálni, méghozzá a Sony új Walkmanjével, az NW-ZX2-vel, amelyet a vállalat nem a kütyüvadászoknak, hanem kifejezetten a minőségi zenehallgatásra vágyó audiofil vásárlóközönségnek szán majd, így ez minden bizonnyal az árán is tükröződni fog.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: