2013-01-15 12:30:51• hírek • Prohardver.hu

CES 2013: gombokat az érintőképernyőre!

A Tactus a tableteken is visszaadná a gépelés élményét.

Az érintőképernyők előretörésével egyre többször merül fel az igény, hogy a termék valamilyen formában adjon visszajelzést az érintésre bevitt parancsról. Ezt az okostelefonoknál főleg a rezgő funkcióval oldják meg, így valamilyen formában a felhasználó érzi, hogy történt valami. A tableteknél azonban jóval nagyobb maga a termék, így egy apróbb rezgés sem ad olyan élményt, mint egy apróbb masinán.

Ennek megfelelően a tableten való gépelés lényegében mentes mindenféle visszajelzéstől, és az egybeolvadó felületen bizony nem nehéz elütni egy-egy betűt. Ezen a ponton a fizikailag létező billentyűzet még mindig óriási előny, hiszen ezt a felhasználók nagy többsége már megszokta.

A Tactus azon dolgozik, hogy az érintőképernyőre a semmiből varázsoljon gombokat. A vállalat Morphing Tactile technológiája rendkívül érdekes. Alapvetően egy olyan bevonatról van szó, melynek a teljesen sík alakja megváltoztatható. Ezen azt kell érteni, hogy ha a tablet esetében előugrik a virtuális billentyűzet, akkor a Tactus szoftver azonnal kiemeli a gombokat a kijelzőn.

A cikk folytatása a Prohardver.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: