2018-10-25 12:07:47• hírek • Közlemény

Búzakalász – Felsőoktatási hallgatóknak szóló ösztöndíjat alapított Magyar Lóránd

“A romániai mezőgazdaság egyik legnagyobb problémája az utánpótlás-kérdés: egyre kevesebb fiatal tervezi azt, hogy felnőttként az állattenyésztésben vagy növénytermesztésben fog dolgozni. Pedig nagy szükség van rájuk! Éppen ezért gondolom úgy, hogy segíteni kell azokat, akik a mezőgazdaságban látják a jövőt: ezt tanulják, az egyetem elvégzése után pedig hazatérnének Szatmár megyébe” – mondja Magyar Lóránd Szatmár megyei RMDSZ-es képviselő.

 

Az első évben egy egyetemista támogatásáról szól a Búzakalász Ösztöndíj, az érdeklődés függvényében azonban a következő egyetemi évtől bővülhet a támogatott személyek száma.

 

Az ösztöndíj összege havonta 300 lej az egyetemi év minden hónapjában.

 

Amit a Búzakalász Ösztöndíj megpályázásáról tudni kell:

 

- az ösztöndíj olyan egyetemistáknak szól, akik mezőgazdasággal kapcsolatos szakon tanulnak (az agrármérnöki szaktól akár az állatorvosiig), Románia bármely egyetemi központjában.

- az ösztöndíjat igénylő egyetemista Szatmár megyében érettségizett.

- az ösztöndíjat igénylő az egyetemi tanulmányai elvégzése után Szatmár megyébe szeretne visszatérni és a mezőgazdaságban (akár a családi gazdaságban, saját farmon vagy akár mezőgazdasági szövetkezetben) dolgozni.

 

A pályázók közül az ösztöndíj felajánlója, Magyar Lóránd parlamenti képviselő választja ki a nyertest.

 

Az ösztöndíjra a https://goo.gl/forms/yo8W95QQyUCtKySu1 Google űrlapon jelentkezhetsz, ami Magyar Lóránd parlamenti képviselő hivatalos Facebook-oldalán is elérhető.

 

A jelentkezési határidő: november 4.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: