2009-03-29 10:22:57• hírek • Szatmar.ro

Kettős BrawnGP győzelem


Vasárnap Ausztráliában rendezték az idei első Forma 1-es futamot. Az időmérő edzésen tapasztalt meglepetések a futamon is folytatódtak: az újonc Brawn GP pilótái, Jenson Button és Rubens Barrichello az első és második helyről indulva, ugyanezen pozíciókban fejezték be a versenyt, úgy, hogy Button rajt-cél győzelmet aratott.


A futamot nagyon rosszul kezdte a második helyről induló Barrichello, több helyet esett vissza és egy tömegbalesetben az autója orra is megsérült, Heikki Kovalainen, Nick Heidfeld és Giancarlo Fisichella pedig feladni kényszerült a versenyt.

Ez hasznára vált a 18. helyről induló Hamiltonnak, aki szép lassan araszolt fel, jól határozta meg a csapata a kiállási taktikáját is,  végül a negyedik helyen végzett. Szintén remekül szerepelt a tavalyi év meglepetésembere, Sebastian Vettel, aki sokáig a második helyen versenyzett, és néhány körig úgy tűnt, az élen haladó Buttonra is veszélyes lehet. Néhány körrel a vége előtt azonban a gumija teljesen elvesztette tapadását, így nyomába ért Robert Kubica, aki egy kanyart követően megpróbálta megelőzni, azonban a két versenyző autója összeakadt, és mindketten befejezni kényszerültek a versenyt.  A baleset nagy nyertese Jarno Trulli volt, aki így, a boxutcából indulva a harmadik helyre ért fel.


A verseny nem a Ferrarikról szólt. Bár a középmezőnyből indulva, a tűzpiros autók egy jó rajtot követően közelebb kerültek az élmezőnyhöz, azonban a lágy gumik elkopása hamar boxkiállásra késztette őket, és ezzel odalett a kezdeti lendület. Végül mindkét autó feladni kényszerült a versenyt.

A versenybe rég nem látott izgalmakat hoztak az új szabályok, sokkal több előzés történt, és az alacsony költségvetésű csapatok is versenyképesek voltak, sőt, ezúttal jobbak is voltak a gyári csapatoknál.

Jenson Button, Brawn GP

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: