2015-09-28 14:51:42• hírek • Kocsis Zoltán

Butka: amatőrizmus azt hinni, hogy lámpa áram nélkül is működik!

Élesen bírálta és egyenesen amatőrizmussal vádolta a városvezetést Butka Gergely a legutóbbi tanácsülésen, elsősorban az Árpád utcai munkálatok és a Hegyi úti közlekedési lámpa körüli huzavona miatt.

„Hihetetlen, hogy egy olyan forgalmas útszakaszon, mint amilyen az Árpád (V. Lucaciu) utca immár két hónapja nem képesek befejezni a felújítási munkálatokat", jelentette ki Butka. „Arról nem is beszélve, hogy a román katona szobrának helyet adó park telis tele van építkezési anyagokkal. Pedig lassan közeledik december elseje. Hogy fogják így megkoszorúzni a szobrot?", élcelődött a tanácsos. „Elképesztő, hogy 800 méteres útszakaszt nem lehet két hónap alatt befejezni", tette hozzá.

Az Árpád utcán a városi vízszolgáltató folytat modernizálási munkálatokat. Június végén kezdték el a fővezeték cseréjét, azóta az útszakasz hol le van zárva, hol gödrök között manővereznek az autósok. A város egyik legjellegtelenebb, szocreál tere pedig leginkább építkezési telepre emlékeztet egy ideje.

„A szolgáltató jelenleg próbaüzemmódban van, a munkálatok pedig a megadott engedélyek határidején belül vannak", válaszolta Radu Roca alpolgármester.

Butka a Hegyi úti közlekedési lámpával kapcsolatban azt kifogásolta, hogy két hónappal annak felállítását követően sem működik még. Az ok egyszerű: nem kap áramot. „Nem tudok mást mondani, amatőrizmus, hogy egyesek nem tudják, a lámpa nem működik áram nélkül", fakadt ki Butka. Ezzel kapcsolatban Roca elmondta, a város már elkészítette a szükséges dokumentációt, már csak az Electricán múlik, mikor köti be az áramot.

Figyelembe véve, hogy a közlekedés-biztonsági bizottság még tavaly ősszel elfogadta a lámpa felállításának tervét, az önkormányzatnak lett volna ideje elkészíteni a dokumentációt, amely információink szerint azonban alig néhány hete készült csak el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: