2017-02-22 15:34:54• hírek • Szatmár.ro

Butka Gergely a polgármester új tanácsadója

A lakossággal való kommunikációval, városmarketinggel, kulturális és szórakoztató rendezvényekkel és gazdaságfejlesztéssel foglalkozik.

A szerda délben megtartott sajtótájékoztatón mutatta be új tanácsadóját Kereskényi Gábor polgármester. A tanácsadó pedig a polgármesteri hivatalban már jól ismert személy, Butka Gergely Norbert, aki az elmúlt években városi tanácsos volt. Emellett pedig a családi vállalkozásukban dolgozott 13 éven keresztül. Az új kihívás kedvéért pedig a tanácsosságról és a családi vállalkozásban töltött szerepéről is lemondott.

Kolozsváron, a Babes-Bolyai Tudományegyetemen szerzett diplomát az Európai Tanok Karán, a nevéhez több mint 30 nagyszabású rendezvény megszervezése fűződik. A magyar és román nyelv anyanyelvi szintű ismerete mellett magas szinten beszéli a német és az angol üzleti nyelvet is.

Butka a tervei között említette a polgármesteri hivatal magasabb szintű informatizálását - a hivatalon belül a Google-alapú szolgáltatásokat fognak használni. Fellendítené a nemrég átadott gazdasági inkubátorközpont működését, Kolozsváron egyetemet végző diákokat csábítana haza a gazdasági élet fellendítése érdekében.

A kulturális és szórakoztató programok terén bevezetné a Szatmárnémeti nyár rendezvénysorozatot, amelyen az egész nyár folyamán minden hétvégén lesznek szabadtéri események. Átalakítaná, vonzóbbá tenné a városnapokat és a hidegebb hónapokban is lennének klubkoncertek szatmári szórakozóhelyeken a Live!Music sorozat részeként. Visszatérne a Samfest Jazz dzsesszfesztivál is.

A városmarketing területén Butka szerint előbb a régi városközpont felújítására kell koncentrálni, majd jöhet az egységes Szatmárnémeti-brand kidolgozása, illetve a turizmusfejlesztés az esemény- és wellnessturizmusra koncentrálva.

A Butka által bemutatott prezentáció egyébként ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: