2011-03-22 11:48:17• hírek • Póti Orsolya

Maraton és fotókiállítás

A Víz Világnapja alkalmából március 22-én látványos programot - maratont és kiállítást szervezett a Apasaerv Rt. a Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács. A rendezvényen közel kétszázan vettek részt, akik betekintést nyerhettek a Kakszentmártoni Vízmű működésébe is.

A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy megértessék a szatmáriakkal, hogy másoktól eltérően, egy olyan zónában élnek, ahol elegendő és jó minőségű víz áll rendelkezésre. Azonban az élet legfontosabb összetevőjét nem szabad felelőtlenül pazarolniuk - mondta el a Szatmár.ro-nak Leitner János az Apaserv Rt igazgatója

Az esemény egyik részét a maraton képezte, amely az új főtérről indult és a kakszentmártoni vízműig tartott. A közel 5 kilométeres útszakaszt a résztvevők sétálva vagy akár futva tették meg. Elsőként Gorgan Claudia, másodikként Campian Alin, harmadikként pedig  Chira Florin - mindhárman sportlíceumos diákok értek célba. A rendezvény másik része egy fotóverseny és kiállítás volt, amelynek a helyszíne szintén a  Kakszentmártoni Vízmű volt. A benevezett fotók a "Víz a városoknak" téma köré csoportosultak.

Mint megtudtuk a rendezvényen közel kétszázan vettek részt: a líceumokat, iskolákat diákok és tanárok, az Apaserv Rt-t a munkatársak, a Szatmár Megyei Tanácsot Adrian Stef alelnök, a polgármesteri hivatalt pedig Kereskényi Gábor alpolgármester képviselte.

A Víz Világnapja alkalmából a résztvevők látogatást tehettek a Vízműben is. A Szatmár.ro munkatársai  Matuz Béla, az Apaserv főmérnökének vezetésével nyertek betekintést a létesítmény laboratóriumaiba és az üzembe. A diákokkal együtt megnézhettük hol és milyen körülmények között zajlik az ivóvíz minőségének laboratóriumi ellenőrzése (hiszen óránként többször is ellenőrzik ezt), miként követik figyelemmel a várost ellátó ivóvízkutak működését. Betekintést nyertünk a beérkező víz tisztításának folyamataiba és Matuz Béla azt is elárulta, hogy a szatmári víz annyira jó minőségű, hogy akár palackozni is lehetne, hiszen néhány kereskedelmi forgalomban megtalálható ''forrásvíz'' nem éri el a szatmári víz minőségét.




Idén maratont rendeztek a Víz Napján
Idén maratont rendeztek a Víz Napján


Fotokiállítást is szerveztek a Víz napja alkalmából
Fotokiállítást is szerveztek a Víz Napja alkalmából



Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: