2009-03-09 18:09:30• hírek • Parajdi Andrea

Drasztikus megszorítások a Transurbannál

Tavaly júniusban kezdett veszteségesen dolgozni a Transurban Közszállításért Felelős Vállalat, amikor a megyei közszállítás licitjén több járatot is elveszített.

A város sem tud megfelelő anyagi támogatást biztosítani a cégnek, hiszen az idei költségvetés nem teszi lehetővé a nagyobb mértékű anyagi hozzájárulást. Ilyés Gyula polgármester elmondta, egy drasztikus program kidolgozása van folyamatban, amely a Transurban kiadásait csökkentené, így lehetővé tenné a veszteségek kiküszöbölését.

Simon Józseftől, a Transurban igazgatójától megtudtuk, egy olyan stratégiai tervet dolgoztak ki, amellyel 1.500.000 lejt lehetne megspórolni. Ez az összeg lehetővé tenné, hogy év végéig egyenesbe jöjjön a vállalat. A Transurban által kidolgozott ütemterv tartalmazza az igazgatótanács és az ellenőrző bizottság 20 %-os fizetéscsökkentését. A vállalat 223 alkalmazottjából pedig 15 személyt kedvezményes nyugdíjba szeretnének küldeni, csökkentik a túlórákat, valamint az ebédjegyek biztosítását is felfüggesztik a 2009-es évre vonatkozóan. Ezek mellett pedig az ünnepi prémiumokat is 50%-al redukálják.

Mint megtudtuk, az igényeket szem előtt tartva járatritkításokat is terveznek. A takarékos üzemanyag-fogyasztás érdekében kisebb buszokat indítanak azokban az időpontokban, amikor az utasforgalom is jóval kisebb a megszokottnál. Nyáron 30%-al kevesebb járat indítását tervezik.

A Transurban az őrző-védő cégjével is felmondja a szerződést, s saját alkalmazottjaira bízza ennek a feladatnak az ellátást, sőt, székhelyükön takarékosabb internet, és telefonszolgáltatást akarnak igénybe venni.

Simon József igazgató szerint, amennyiben a Transurban autóbuszpályájának beindítását engedélyeznék, újabb összegeket lehetne megspórolni, nem beszélve arról, hogy a bevételek is növekednének. Mint megtudtuk, ha üzemanyag-drágulás történik, szeptemberben újratárgyalják a jegyárakat is, addig a mostani 1,8 lejes jegyáron vehetjük igénybe a Transurban szolgáltatásait.

Spórol a Transurban: amikor lehet, kisseb buszok fognak járni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: