2012-04-02 12:05:06• hírek • Kocsis Zoltán

Visszakerül az István-térre a buszmegálló

Néhány év kihagyás után visszakerül a buszmegálló az Ady Endre utcára, az István tér sarkára - ez volt az egyik legfontosabb döntés, amit a Közlekedésbiztonsági Bizottság hétfő délelőtti ülésén foganatosított.

A tucatnyi személy kérésére a Bizottság meghányta-vetette a lépés létjogosultságát és arra hivatkozva, hogy a legközelebbi megállók az Ócskapiac mellett és a Zárda templom előtt igen messze vannak azok számára, akik a Régi Kórházhoz akarnak eljutni, elrendelte a buszmegálló visszaállítását.

A Bizottság jóváhagyta a Helyi Rendőrség két javaslatát is. Az egyik, hogy a Megyei Tanács által nemrég felújított Sürgősségi Betegellátó Osztállyal szembeni oldalon lehetővé teszik a személygépkocsik megállását. Az indoklás szerint nagyon sok megbüntetett személy igazolni tudta, hogy azért állt ott meg, mert súlyos beteget vitt a kórházba. A másik, hogy a Decebal híd és a Pénzügyi Főigazgatóság közötti névtelen utcának a jobb oldalán lehetővé teszik a parkolást a két gyalogosátjáró között.


Döntés született arról is, hogy a Prahovei utca 17 szám előtti zöldövezetet oszlopocskákkal védik meg a parkoló autóktól, az Udvari út 2. szám alatt a járdát, az Ipotesti sétányon pedig a garázsokat óvják meg hasonló módszerrel - noha utóbbi esetben konkrét elhelyezési tervet kért a Bizottság a lakóktól.

Elutasították ugyanakkor a Vasile Lucaciu iskola kérését, hogy hozzanak létre körforgalmat a Rodnei, a Fabricii, az Ilarie Chendi és a Wolfenbüttel utcák találkozásánál. Kétsávos fekvőrendőrt helyeznek viszont ki a magyar utcán a gyalogosátjáró mellé - azért kétsávosat, hogy a "vitezomán" autósok ne tudják kikerülni.

Két további lakossági kérésre mondtak nemet a bizottság tagjai. Az egyik azt szerette volna, hogy a Slavici utcán a Mileniului és a Lucaciu utcák között oldják fel a csak az egyirányú közlekedést lehetővé tevő tiltást. A másik kérés az volt, hogy a batizi úton, az Udvari út sarkán lévő gyalogosátjárót költöztessék odébb 30-40 méterrel. Erre sem fog sor kerülni.

A Bizottság bejelentette továbbá, hogy a következő napokban visszaszerelik azokat a fekvőrendőröket, amelyeket a tél idejére felszedtek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: