2012-05-07 16:17:31• hírek • Kocsis Zoltán

Buszmegálló lesz a strand közelében

Május 16-19 között négy napra lezárják a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca egy részét - döntött a Közlekedésbiztonsági Bizottság hétfőn. Döntés született továbbá egy újabb buszmegálló kialakításáról a Henri Coanda utcán.

A kapuit júliusban megnyitó városi strandhoz nemsokára a városi busztársaság járataival is ki lehet majd jutni. A döntés azt követően született meg, hogy a strand mellett nemrég megnyílt bevásárlóközpont vezetősége ezzel a kéréssel fordult a bizottság tagjaihoz.

Az új megálló pontos kialakításáról az ominózus bevásárlóközpont vezetőinek kell gondoskodniuk, létjogosultságához azonban nem férhet kétség, hisz a két legközelebbi megálló a Közgazdaságtani Líceum előtt illetve már a Batizi úton, Szatmárudvari felé vezető útkeresztezősének közelében van.

A Bizottság jóváhagyta Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatali azon kérését, hogy május 16-19 között lezárják a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca Grand Mall előtti részét. Itt kerül ugyanis megrendezésre a Szatmáron Készült termékmustra és a lépés a több mint 60 kiállító céget hivatott segíteni.

Döntés született továbbá, hogy egy új gyalogosátjárót hoznak létre a Zsadányi (Closca) sugárúton a Dacia utca kereszteződésének közelében. Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelőség felvetésére újabb megállni tilos táblák kerülnek majd ki a Brandusa utcán, megerősítendő a már amúgy is létező tiltást.

Maskulik Csaba tanácsos és Ioan Precup, a Helyi Rendőrség helyettes parancsnoka szorgalmazta, hogy a tavaly a töltésen elkészült bicikliútra kerüljenek ki olyan táblák, amelyek csak a kerékpáros forgalmat engedélyezik. Amint azt Precup elmagyarázta, e nélkül nem tudnak fellépni a motorosok, robogósok és quadosok ellen, akik jelenleg törvényellenesen használják a kerékpárosok számára épített utat.

Végezetül Catalin Danciut, a Szatmár Megyei Rendőrség Közlekedésügyi Osztályának a vezetője javaslatára lehetővé válik majd, hogy a 17-es lakónegyed végén, a Jocului utcát összekössék az Independentie és a Jubileului utcák sarkával. Ezt jelenleg néhány méternyi földes-füves rész akadályozza meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: