2008-01-10 11:21:20• hírek • Szatmar.ro

Bush bízik a palesztin-izraeli béke létrejöttében

bush_izraelGeorge Bush első izraeli látogatásán, kifejezte optimizmusát az izraeli megbékélésről.
Bush elnök már indulása előtt optimistán nyilatkozott a palesztin-izraeli megbékélés esélyeiről, rögtön megérkezésekor, az izraeli főváros, Tel Aviv repülőterén pedig arról beszélt, hogy lát lehetőséget az átfogó és tartós béke megteremtésére.

Bushnak elnökként, ez az első útja a zsidó államba, korábban texasi kormányzóként már járt ott, s elnökként most tesz először látogatást a palesztin területeken is. Deklarált célja szerint az annapolisi konferencián megfogalmazott - az Izrael mellett megteremtendő palesztin állam - megvalósítása érdekében egyeztet most az izraeli és a palesztin politikusokkal.

Szerdán tárgyalt Ehud Olmert izraeli kormányfővel, és az amerikai híradások szerint ugyan bizakodónak mondta magát, de azt is kifejtette, hogy illúziói sincsenek. Az izraeli kormányfőt arra sürgette, hogy okvetlenül számoltassa fel a kormány engedélye nélkül felhúzott zsidó telepeket, ugyanakkor kemény szavakkal fordult a palesztin elnökhöz, Mahmúd Abbaszhoz is, akivel ma tárgyal. A palesztin elnököt Bush arra sürgette, és a csütörtöki tárgyalásokon is arra presszionálja, hogy még többet tegyen az Izrael-ellenes radikálisok féken tartása érdekében.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: