2005-10-15 11:39:10• hírek • Szatmár.ro

Bush a legbunkóbb

A legutóbbi 60 év USA-elnökei közül Bushnak van a lagalacsonyabb intelligencia-hányadosa.

 

A pennsylvaniai Scrantonban működő Lovenstein Intézet a rendelkezésére álló források alapján 1973 óta közöl jelentést minden ujonnan megválasztott amerikai elnök műveltségi szintjéről, értelmi képességeiről és - saját vizsgálati módszerei szerint - megállapítja a szóban forgó elnök intelligencia-hányadosát is.

Az intézet által közzétett jelentés szerint az elmúlt hatvan év demokrata párti elnökeinek átlagos intelligencia-hányadosa 156, köztük a legmagasabb értéket Bill Clinton mondhatja magáénak, 182-vel. Ugyancsak átlagon felüli intelligenciaszintről tanúskodott Jimmy Carter, illetve John F. Kennedy életműve (176-os, illetve 174-es értékkel). A demokrata párti elnökök közül a legalacsonyabb intelligencia hányadossal Lyndon B. Johnson rendelkezett (126) a felmérés készítői szerint.

Az Egyesült Államok hat republikánus elnökének átlagos intelligenciahányadosa, olvasható az intézet felmérésében, alacsonyabb mint a demokratáké, mindössze 115,5. Közülük kiemelkedik Richard M. Nixon, aki 155-ös értéket mondhatott magáénak. A legalacsonyabb pedig a jelenlegi elnök, George W. Bush intelligencia-hányadosa - mindössze 91.

Mivel a 12 elnök közül csak Jimmy Carter hozta nyilvánossága hivatalos IQ-tesztjének eredményét, a pennsylvaniai intézet munkatársai elsősorban az elnökök nyilvános megszólalásai, mondatfűzése, szókincsének nagysága, egyetemi eredményeik, illetve elnöki tevékenységükön kívüli tudományos munkásságuk alapján dolgozták ki saját(os) IQ-értékelésüket.

George W. Bush esetében az intézet kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy az Egyesült Államok jelenlegi elnökének szókincse mindössze 6500 körül mozog, szemben a 11 000-es átlaggal. George W. Bush egyetemi teljesítménye is alatta marad az átlagnak, jegyzik meg, az alapképesítésen túlmenően semmiféle speciális területen nem szerzett képesítést, és semmilyen tudományos munkát nem sem mondhat magáénak.

ma.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: