2018-09-11 07:13:31• hírek • Bede Emőke

Burjánzó parlagfűért busás bírság jár

Évről évre egyre többen szenvednek a parlagfű pollenje által kiváltott allergia, épp ezért fontos, hogy időben felvegyük a növénnyel a harcot, vagy legkésőbb közvetlenül azt megelőzően, hogy virágba borulna.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal épp ezért még a szezon elején megkezdte a felszólítások kiküldését, melyek által arra utasítják a telektulajdonosokat, irtsák ki a parlagfüvet és az egyéb bokrokat, gazokat. Jelen pillanatig több mint 150-en vehettek kézhez ilyen levelet, ennek eredményeképp pedig kb. 30 hektáron meg is történt a telektakarítás. Persze ez alkalommal is voltak olyanok, akik nem tettek eleget a felszólításnak, mulasztásukért rájuk busás bírságot róttak ki, melynek összértéke eléri a 29 ezer lejt.
 

Az elhanyagolt területek feltérképezése ezután sem áll le. Épp ezért a hivatal arra kéri a lakosokat, amennyiben ilyen területekről van tudomásuk, jelentsék azt. Ugyanakkor fontos azzal is tisztában lenni, hogy 1 ezer lejtől 2,5 ezer lejig terjedő büntetést róható ki arra, aki nem tesz eleget a mentesítésnek. A mentesítési kötelezettség mindenkire és gyakorlatilag minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi földeket, rét-legelőket, ültetvényeket, belterületi kiskerteket, illetve az építési területeket is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: