2012-03-29 18:25:30• hírek • Szatmár.ro

Bura Lászlót köszöntötték 80. születésnapja alkalmából

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának épületében megtartott ünnepségen köszöntötték mindenki Laci bácsiját.

Egykori diákok, munkatársak, tanárok, oktatási intézmények igazgatói, a szatmári kulturális élet kiemelkedő személyiségei és a megyei tanács elnöke, Csehi Árpád is köszöntötte a 80. életévét betötlő Bura Lászlót, aki Szatmárnémeti díszpolgára 2008 óta. Mindenki Laci bácsiját nevezhetjük nyelvésznek, helytörténésznek, pedagógusnak, iskolaalapítónak, tudósnak, egyháztörténésznek és egyetemi tanárnak  - mindenik igaz szatmárnémeti polihisztorára. A Szatmárnémetiben három fontos magyar oktatási intézmény megszületésénél, illetve újjászületésénél - BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozat, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és Kölcsey Ferenc Főgimnázium - bábáskodó tanár számtalan könyv, kiadvány, tanulmány szerzője, a 80. születésnapjára titokban szerkesztett könyv mintegy ötven oldala telik meg írásainak felsorolásával. A személyi bibliográfiában szerepelnek önálló könyvek, kiadványok, a nyelvészet, művelődéstörténet és egyháztörténet területéről, különlenyomatok, tanulmányok, tudományos és szakfolyóiratokban megjelent tanulmányok, recenziók, kritikák, fordítások, interjúk, nyelvművelő cikkek, néprajzi tárgyú írások és helytörténeti írások.   

A Státus Kiadó által gondozott "meglepetéskönyvben" olvasható az ünnepségen elhangzott köszöntők közül többek között Pataki Enikő, Ádámkó István Csaba, Dr. Végh Balázs Béla ünnepi köszöntője, de megtalálható a közel háromszáz oldalas kiadványban munkatársak, pályatársak Bura Laci bácsi tiszteletére írt tanulmányai is. Oktatással, iskolatörténettel foglalkozó tanulmányokat közöl többek között Baranyai Tünde és Olosz Ferenc. A nyelv és irodalom témakörben Lovas János, Dr. Végh Balázs Béla, Kereskényi Sándor, a helytörténet és történelem témakörben pedig Csirák Csaba, Mandula Tibor, Fazekas Lóránd és Szilágyi Levente is közöl egy-egy tanulmányt.

Bura Lászlót köszöntötték

A Bura Lászlót köszöntők tisztelettel és elismeréssel beszéltek eddigi munkájáról és további sok egészséget, erőt kívántak neki az elkövetkező évek munkájához. Az őt méltatók és a vele együtt dolgozók kiemelték: Bura László töretlen lelkesedése és kitartása mindig új erőt és munkakedvet adott nekik.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: