2008-02-20 11:25:15• hírek • Szatmar.ro

Adrian Năstase ismét versenybe száll

nastaseadrian1Az egykori miniszterelnök a PSD Országos Tanácsának elnöki tisztségére pályázik.
Adrian Năstase volt miniszterelnök kedden bejelentette, hogy benyújtotta jelölését a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Tanácsának elnöki tisztségére, amelyet jelenleg Dan Mircea Popescu tölt be, aki a tegnapi nap folyamán szintén jelezte: újra versenybe száll a pozícióért. Az Országos Tanács pénteken, február 22-én ülésezik, ekkor választják meg az új elnököt, illetve pénztárost.
 
Korábban a PSD volt elnöke, Adrian Năstase azt nyilatkozta, versenybe száll a tisztségért abban az esetben, ha úgy tapasztalja, hogy az ötlet elégséges támogatást kap, de hangsúlyozta, nem politikai csatározás a célja, a jelölés csapatjáték része, az egységet célozza. Adrian Năstase elmondta: amennyiben vezető funkcióba kerül, célja a háttérbe szorult szociáldemokraták bevonása, és ismételten hangsúlyozva, nincs szó versenyről, sem egy kolléga elleni áskálódásról. De meg kell erősíteni a pártot a közelgő küzdelem előtt, amely nagyon keménynek ígérkezik – szögezte le.

Mircea Geoană, a PSD elnöke akkor kijelentette: nem tagadhatja meg egyetlen párttagnak sem a jelöléshez való jogát, de emlékeztetett, hogy az Országos Tanácsnak már van elnöke Dan Mircea Popescu személyében. Felmerült az a lehetőség is, hogy a párton belül egy új testületet hoznak létre, amelynek feladata az elnökség teendőinek nyomon követése, adminisztrálása lenne, és ezt Dan Mircea Popescu és Adrian Năstase együtt vezetnék. A PSD tiszteletbeli elnöke, Ion Iliescu korábban azt nyilatkozta: építő jellegű ötlet volt a párt részéről Adrian Năstase és Miron Mitrea beszervezése.

SB 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: