2018-01-12 13:26:16• hírek • Bede Emőke

Bűnügyi nyomozás indult az sürgősségin elhunyt gyermek esetében

Egész Szatmár megyét megrázta annak a másfél éves gyermeknek az esete, aki a szatmári sürgősségi osztályon hunyt el csütörtökön.

A mindössze másfél éves kisgyermeket először szerdán, a késő esti órákban vitte be a mentő a sürgősségire. A kivizsgálás után az orvosok bárányhimlőre gyanakodtak, mivel az ifjú páciensnek láza is volt. Kicsivel később a gyermek állapota javulni kezdett, ezért az édesanyja saját felelősségére úgy döntött, hogy hazatérnek Felsőboldádra. A kórház igazgatója szerint ehhez az ügyeletes orvos is hozzájárult.
 

Azonban csütörtök reggel újra a sürgőssére kellett szállítani a kicsit. Annak ellenére, hogy riasztották hozzá a fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvost, a gyermek állapota olyannyira leromlott, hogy az orvosi bizottság úgy döntött, egy kolozsvári klinikára küldik tovább. Kolozsvárról pozitív válasz érkezett, azaz tudták volna fogadni a pácienst, viszont ekkora már olyan állapotba került, mely nem tette lehetővé a szállítást. A gyermek a szatmári sürgősségi osztályon hunyt el.
 

Mivel egyelőre nem világos, kit terhel felelősség a gyermek halálát illetően, ezért az ügyet átvette a rendőrség. Az ügyészek több hivatalos dokumentumot is lefoglaltak, a Megyei Rendőr-felügyelőség emberei pedig több személyt is kihallgattak. A hivatalos szervek jelenleg gyanús körülmények között történt haláleset címszó alatt folytatnak nyomozást, jelenleg a boncolás eredményeire várnak. Az Agerpres információ szerint azonban a gyermek szülei is feljelentést tesznek az illetékes orvosok ellen.
 

„Bizton állíthatom, hogy adminisztratív szempontból minden rendben volt. Az orvosok és ápolók mellett minden szükséges felszerelés is adva volt. A nyomozás majd kideríti, hogy beszélhetünk-e orvosi műhibáról. Egyelőre nem mondhatunk semmi biztosat” –mondta el a sajtó megkeresésére a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, Adrian Marc. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: