2011-12-30 09:32:56• hírek • Póti Orsolya

Büntették az illegális tűzijáték-forgalmazókat

A Szatmár megyei rendőrség a piacokon és az ismert elárusítóhelyeken végzett ellenőrzéseket. Az eladók többsége nem árusít illegális pirotechnikai termékeket, hiszen a büntetés óriási, a piac pedig nagyon gyenge. Mindazok, akik színpompásabbá szeretnék tenni az ünneplést december 31-én is beszerezhetik a tűzijátékokat.

A Szilvesztert megelőző napokban megszaporodtak a petárdák, illegális rakéták felderítésére irányuló hatósági ellenőrzések. A tűzijátékokat Szatmár megyében december 27-31 között lehetett beszerezni, az eladóknak idén is öt napjuk volt arra, hogy értékesítsék pirotechnikai eszközeiket. A pukkanó petárdák, illetve a II. osztályba sorolt termékek forgalmazása idén is tilos volt; az árusok szerint csökkent is az ezek iránti kereslet.

Az eladók többsége nem is kockáztatta meg a II. osztályú pirotechnikai termékek értékesítését, ugyanis a hatóság egyre több ellenőrző akciót rendezett, a pénzbüntetések nagyok és a vevők többsége is az ilyenkor legálisan beszerezhető, biztonságosabb termékeket keresi.

A szatmár.ro munkatársai a Nagypiacon tettek látogatást, azért hogy megtudakolják, hogyan zajlik a szilveszteri tűzijáték vásár. A tűzijátékok idén 1-100 lej között mozognak: 1 lejért csillagszórót kaphatunk, 10-25 lej között kisebb tűzijátékot, 50-60 lej között pedig színesebb és nagyobb termékeket. Az árusok 100-150 lejért különféle csomagokat kínálnak, melyek 4-6 darab minőségi tűzijátékot is tartalmaznak.

Az egyik eladó a szatmár.ro-nak elmondta: idén kisebb áreséssel dolgoznak annak érdekében, hogy elérhető árú termékeket kínálhassanak. A vásár sokkal gyengébb a tavalyinál, egyre kevesebben fektetnek tűzijátékokba. Az árusok attól félnek, hogy sok termék rajtuk marad.

A Szatmár Megyei Rendőr-Felügyelőség munkatársai december 29-én, csütörtökön több ellenőrző akciót hajtottak végre az ismertebb elárusítóhelyeken, piacokon. Az akciók során négy személy ellen indítottak bűnvádi eljárást. Így a 26 éves L. Ludovic nagykárolyi lakos ellen, akinél 120 darab robbanó petárdát találtak, a 32 éves S. Csaba ellen, aki a Nagypiacon árusított II. osztályú, veszélyes termékeket engedély nélkül, valamint S. Gyongyi és K. Ervin ellen, akik szintén Szatmárnémetiben próbáltak illegális pirotechnikai termékekkel kereskedni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: