2009-10-29 00:03:42• hírek • Szatmar.ro

Büntetőkkel esett ki a Steaua és a Temesvár

Parks egyenlített először
Parks egyenlített először

A Beszterce és az Astra okozta az eddigi meglepetéseket, Jászvásáron nyert a Craiova.

A labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőinek első játéknapján a Vaslui és a Brassó egyaránt még a rendes játékidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését. A második napon már két találkozó is büntetőrúgásokkal dőlt csak el és ezeken az esélyesebbnek tartott Temesvár és Steaua maradt alul az Astra illetve a Beszterce otthonában. A harmadik meccsen a Craiova könnyedén nyert Jászvásáron.

Ploiesti-en a hazaiak már a hatodik percen előnyhöz jutottak, amikor a Taborda kapus által rossz helyre kiütött labdát Miranda közelről a hálóba vágta. Nem örülhettek sokáig a hazaiak, ugyanis a 19. minutumban a Temesvár Parks révén egyenlített. A szünetig mindkét csapatnak volt bőven alkalma, hogy megszerezze a vezetést, ám nem tudtak élni a lehetőségekkel. A második félidőt a csapatok felosztották egymás között: az elején az Astra, a végén a Temesvár volt veszélyesebb, de gól nem született. Nem úgy a hosszabbítás negyedik percében, amikor Paun távoli lövése a hálóban kötött ki. Öröme ismét nem tartott sokáig, kilenc perc múlva ugyanis Chiacu góljával ismét egyenlített a Temesvár. Több gól már nem esett, jöhettek a büntetők, amelynek a kilencedik körében Miron kapus védeni tudta Mera lövését, így a tavalyi döntős Temesvár kiesett. Érdekesség, hogy a 18 tizenegyesből hét sem jutott túl a gólvonalon....

Jászvásáron a Craiova előbb fölényt, majd M. Costea tizenegyese után előnyt is szerzett. A folytatásban a Iasi többször is közel állt az egyenlítéshez, ám gólt ismét csak Costea lőtt a 42. percben. A második félidőben a hazaiak futottak az eredmény után, ám Ignatov révén még egy büntetőt is elszalasztottak (Merlier tudott védeni), a 86. percben pedig Fl.Costea bebiztosította csapata számára a továbbjutást.

Besztercén a Steaua vendégeskedett és az első félidő kiegyenlített játékot és mindössze egy-egy komolyabb helyzetet hozott, de sem Petre, sem Moldovan fejese sem volt eredményes. A második félidőben a bukarestiek meddő fölénybe kerültek, amit az sem zavart meg, hogy a 81. percben Onicast kiállították. A hosszabbítás első félidejében mindkét csapat közel állt a gólszerzéshez, de Borbély egy-az-egyben nem tudta megverni Tatarusanu kapust, míg a nagykárolyi Bicfalvi 30 méteres bombája a kapufák kereszteződésén csattant. Érdekesség, hogy a kis partiumi várost ketten is képviselték a meccsen, a játékvezető ugyanis a szintén nagykárolyi Kovács István volt. A második félidőben sem esett gól, jöhettek a büntetők, ahol senki sem hibázott, mígnem az utolsó előtti körben Bibiskov a felső lécet találta telibe, ami a Beszterce továbbjutását jelentette.

Eeredmények:
Astra
- Temesvár 1-1, hosszabbítás után 2-2, büntetőkkel 6-5
gólok: Miranda (6.), Paun (94.) illetve Parks (19.), Vrsic (103.)

Iasi - Craiova 0-3
gólok: M. Costea (26.,11-es, 42), Fl.Costea (86.)

Beszterce - Steaua 0-0 tizenegyesek után 5-4

Korábbi eredmények:
Medgyes - Vaslui 0-1
gól: Burdujan (43.)

Urziceni - Brassó 0-1
gól: Munteanu (15., öngól)

További program:
CFR Craiova - Kolozsvári CFR
Dinamo - Galac
Curtea de Arges - Rapid

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: