2010-06-06 18:06:21• hírek • Szatmar.ro

Büntetőkkel bajnok a Nagykároly!

Illusztráció
Illusztráció

A szerencsésebb Nagykároly nagy küzdelemben legyőzte a Homoródot.

Egy év kihagyás után ismét megszerezte a megyei labdarúgó bajnokság bajnoki címét a Nagykárolyi Victoria csapata, miután a szatmárnémeti fináléban 1-1-es végeredmény után büntetőkkel 7-6 arányban legyőzte a Homoród csapatát.

Az Olimpia stadionban helyet foglaló mintegy 2000 néző előbb a károlyiak ziccerének lehetett szemtanúja (Hagen azonban célt tévesztett), majd annak, hogy a 20. minutumban Marcel Mare gólra váltja a homoródiak első komoly helyzetét. A folytatásban is a gólszerző maradt főszerepben, de két alkalommal is kedvező szituációban rontott, így az eredmény a szünetig nem változott.

Az öltözőben aztán Tabi Zsolt, a Victoria vezetőedzője meglepő lépésre szánta el magát: becserélte saját magát. Csapata játéka meg is változott, egyre többet támadott, de Gnandt csak a kapufát találta el, Dascal lövését pedig Vint kapus hárította. Miközben a Homoród egy kapu előtti kavarodás során közelről nem tudott betalálni, eredményt szült a Nagykároly egyre nagyobb fölénye: Balogh a 65. percben kiegyenlített.

A találat után mindkét csapat visszavett kicsit az iramból, ettől függetlenül azonban a Homoród megszerezhette volna a bajnoki címet, de rendkívül peches módon kétszer is csak a kapufát találta el. A hosszabbításban egyik csapat sem kockáztatott, így jöhettek a büntetők. Az első öt párban mindkét csapat egyszer-egyszer hibázott, majd ezt követően a Homoród még egyszer, így 2008 után ismét a Nagykárolyi Victoria lett Szatmár megye bajnoka.


A Nagykárolyi Victoria bajnokcsapata
A Nagykárolyi Victoria bajnokcsapata


A nagykárolyiak mellesleg az ifidöntőben is érintettek voltak, ám a „kicsik" 2-1-es vereséget szenvedtek az Óvári ellen a felnőttdöntő felvezetéseként.

A Homoród elleni győzelmével Nagykároly jogot szerzett arra, hogy pályára léphessen a június 15.-én esedékes osztályozón. A zilahi meccsen Máramaros megye bajnoka, Láposliget lesz a Nagykároly ellenfele, a győztes jövőre a harmadik osztályban folytathatja.

Nagykárolyi Victoria-Homoródi Gama 1-1 - tizenegyesekkel 7-6
Gólszerzők: Balogh 65., illetve M. Mare 20
Nagykároly: Cionca - Balogh, Alexuțan, Peczer, Negrea, Sârca, Dascăl, Roșu, Gnandt, Ozsváth, Hágen. Cerék: Kovács A., Tabi, Papp, Kovács L., Kopriva T.
Homoród: Vinț - Ionescu, Baba, Dragoș, Oros, Damian, Lup, M. Mare, Costea, Both, Pătcaș. Cserék: Munteanu, Marghitaș, Țuțuraș, C. Mare, Borla, Opre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: