2014-11-11 14:59:18• hírek • Fizetett politikai hirdetés

Büntetőjogi feljelentést tett Govor ellen az ACL

Büntetőjogi feljelentést tett Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, egyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezetének elnöke ellen a Keresztény-Liberális Szövetség Szatmár megyei szervezete. Erről Andreea Paul Szatmár megye parlamenti képviselő, egyben az ACL-ét alkotó Demokrata-Liberális Párt (PDL) országos alelnöke számolt be.

Az ügy hátterében az áll, hogy a gandul.info honlap birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Mircea Govor november 4-én megfenyegette közintézmények vezetőit, iskolaigazgatókat, polgármestereket, alpolgármesteket, papokat: amennyiben nem tesznek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy vasárnap minél többen szavazzanak Victor Pontára, akkor a megyei tanácstól a következő két évben semmilyen anyagi támogatást nem kapnak. Kijelentette, hogy vasárnap minden ortodox templomban lesz majd egy megbízható ember, aki figyelni fogja, a pópák felszólították-e a híveket arra, hogy Pontára szavazzanak

Az alábbiakban módosítás nélkül közöljük Andreea Paul közleményét:

„Az ACL Szatmár megyei szervezete büntetőjogi feljelentést tett a PSD Szatmár megyei elnöke, Mircea Govor ellen és felszólítja Ponta elnökjelöltet, mentse fel a párton belül betöltött tisztségéből. Bármelyik európai országban egy hasonló felvétel az illető politikai pályájának végét jelentené.

A hatalommal való visszaélés, felbujtás és a választási bűncselekmények egész sora, amit a PSD Szatmár megyei elnöke, Mircea Govor elkövetett, tökéletesen példázza, mit művel a PSD helyi szinten.

Ha Ponta nem menti fel Govort a párton belül betöltött tisztségéből, maga Ponta osztja le a különböző maffiatevékenységeket és ő marad a PSD-maffia feje.

Az ACL Szatmár megyei szervezete követeli a köztisztviselők, az iskolák, az erdészek és valamennyi olyan közintézmény alkalmazottainak védelmét, amelyeket brutális, durva, faragatlan módon említ beszédében Mircea Govor. Egyikőjük sem érdemli meg, hogy személyes szabadságát kockáztassa Mircea Govor választási bűncselekményei miatt.

Az ACL Szatmár megyei szervezete követeli az ortodox egyház patriarchájától és a vezetőségi testületétől, foglaljon állást azokkal a nagyon egyértelmű bizonyítékokkal szemben, melyek igazolják, hogy az egyház papjai nyíltan részt vesznek a választási harcban és Pontát támogatják, ami rövid, közép és hosszú távon nem csak az egyház, de az egész ország számára káros következményekkel jár.

Bármely európai országban egy ilyen hasonló felvétel az érintett politikai pályafutásának végét jelentené."

Természetesen szó esett Govor „őszödi beszédéről" az ACL keddi sajtótájékoztatóján is. Romeo Nicoara, az ACL-ét alkotó másik párt, a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei elnöke és egyben az ACL szatmári szervezetének társelnöke kijelentette, „ezzel az akcióval Szatmár megye ismét felkerült a demokrácia fekete térképére, miután tavasszal Ovidiu Silaghi illegálisan átiratkozott a PSD-be, Tariceanu pedig beiratkozott a PNL Szatmár megyei szervezetébe."

Nicoara emlékeztetett arra, hogy köztisztviselők politikai utasítása törvénytelen, Govor tettét pedig elkeseredettségnek titulálta.

„A választások hamisítására tett törekvéseik azt bizonyítják, mennyire el van keseredve a PSD! Nincs más céljuk, csak hogy megváltoztassák az emberek véleményét. Az első körben elveszítették a választásokat Szatmár megyében és jó úton haladnak afelé, hogy a második körben elveszítsék az egész országban. Govor már-már a zsarolás határát súroló fenyegetőzése polgármestereket, alpolgármestereket, köztisztviselőket, papokat, papnékat, állatorvosokat stb... érint. A vörös mocsártól senki sem menekülhet. De az utóbbi napokban beindult Ponta ellenes hullámot nem lehet megállítani. Bizonyíték erre az országban történt tüntetések vagy a külföldi szavazások körüli balhék", mondta Nicoara.

A politikus nem kímélte az ortodox egyházat sem. „Elfogadhatatlan, hogy Iustin Sigheteanu máramarosi és szatmári ortodox püspök az »amennyit adunk, annyit kapunk majd vissza a kormánytól« elv szerint irányítja az egyházat".

A sajtótájékoztatón részt vett Monica Popescu és Radu Pop is. A két pedagógus az ellen emelte fel a hangját, hogy a PSD „a kampány egy darabka cukorkájaként" kezeli azt az európai uniós programot, melynek következtében pedagógusok fejenként 700 lejes támogatást kapnak annak érdekében, hogy ezzel is megkönnyítsék továbbképzésüket.

„A program jövőre indul, ám a tanügyi minisztérium még nem dolgozta ki a pontos módszertant, még nem lehet tudni, milyen képzéseken vehetnek részt a pedagógusok. Nevetséges, hogy azt sem lehet tudni, mennyi az országos program költségvetése és ki a projektmenedzser. Egy valami azonban biztos: lelkünket nem vásárolhatják meg", fogalmazott Popescu. Pop arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány még mindig tartozik tavalyi ingapénzekkel, az érettségin részt vevő tanárok díjával, a perek által visszanyert fizetésekkel. Azt is követelte, hogy a kormány tartsa be azt a vállalását, hogy a GDP legalább 6%-át fordítja a tanügyre.


(Fizetett politikai hirdetés)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: