2009-09-28 13:40:41• hírek • Gozner Gertrud

Büntetik az állatkínzást

A szeptember 18 és 24 közötti periódusban a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Igazgatóság 79 akciót tartott a megyében.

Ennek során felkeresték a húsfeldolgozó egységeket, a tejfeldolgozó üzemeket, a közétkeztetési egységeket, az iskolákat és az óvodákat, jártak az élelmiszerpiacokon, pékségeket és tejbegyűjtő állomásokat látogattak meg, állattenyésztő farmokat kerestek fel.

A feltárt hiányosságokat követően az állat-egészségügyi igazgatóság felügyelői öt büntetést osztottak ki 3400 lej értékben. Többek közt bírságoltak az élelmiszeripari nyersanyagok feldolgozására szánt helyiségekben uralkodó áldatlan állapotok miatt, volt ahol az élelmiszerek raktározásának vonatkozóan nem tartották be az egészségügyi előírásokat, ugyanakkor az élelmek szállítása sem felelt meg a szabályoknak, valamint büntették az állattakarmányok nem megfelelő szállítása miatt is.

A Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetősége ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy Állatrendőrség híján a hivatal felügyelői illetékesek büntetni, ha valahol állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódot észlelnek. Az igazgatóság munkatársai ellenőrzik az állattartás körülményeit, az állatok egészségi állapotát, a szállításuk körülményeit, sőt, a levágásukat is. Kötelesek megbüntetni minden állattartót, aki kínozza a jószágát, lejárt határidejű avagy penészes takarmányt ad nekik, hidegben tartja az állatot. Az eset súlyosságának tekintetében 600 és 50 ezer lejjel bírságolhatják meg mind a magán- , mind a jogi személyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: