2009-04-08 18:08:46• hírek • Szatmár.ro

Illegális tarlóégetések

Remetey Zsigmond tűzoltókapitány őszinte aggodalmát és felháborodását fejezte ki az illegális tarlóégetések miatt, ugyanis az utóbbi két hét során 34 ilyen estehez riasztották a tűzoltókat.

Kedden például két hasonló tűzesetnél kellett közbelépniük a tűzoltóknak. Nagykároly környékén 2 hektárnyi száraz növényzet lángolt, majd az esti órákban Daciaba kellett oltani, ugyanis 50 hektárnyi területen éget a tarló. Mindkét tűzeset emberi mulasztás miatt történt, ugyanis felügyelet nélkül hagyták a meggyújtott tüzet.

Remetey Zsigmond tűzoltókapitány sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet mindazokra a veszélyekre, melyeket a száraz növényzet felelőtlen meggyújtása okozhat.

A tűzoltókapitány elmondta a törvény szerint, az adott település polgármesterének és a sürgősségi helyzetért felelős testületnek kell tájékoztatnia a lakosságot az erre vonatkozó előírásokról illetve szintén nekik kell számon tartaniuk, hogy a tarlóégetés során betartják-e az előírásokat. A törvény szerint, kizárólag szélcsendben, nappal, felügyelet mellett szabad tarlót égetni.

Ahogyan arra már korábban felhívtuk olvasóink figyelmét, a tarlóégetés csak az illetékes szervek engedélyével lehetséges.  A szabálysértők  büntetésre számíthatnak, magánszemélyek esetében 3000-6000 lej, jogi személyek esetében pedig 25000-50000 lej pénzbírság jár.

Szinte naponta riasztják a tűzoltókat tarlóégetés miatt

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: