2012-02-24 14:59:32• hírek • Póti Orsolya

Büntetik a rossz adófizetőket a támogatások megvonásával

Szatmár megyében több mint 1700 szociális, gyermeknevelési, illetve családtámogatási segélyre jogosult személynek függesztették fel február elsejétől a juttatások folyósítását, mert nem törlesztették a 2011-re vonatkozó helyi adóikat és illetékeiket. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót február 24-én Daniela Cernestenau, a Szatmár Megyei Szociális Kifizetési és Ellenőrzési Ügynökség vezetője.

A 124/2011-es sürgősségi kormányrendelet értelmében az érintettek február elsejétől számítva hat hónapon keresztül nem kapnak támogatást. Ha ez alatt az idő alatt sem tesznek eleget adófizetői kötelezettségüknek, végleg elesnek a szociális segélytől.

„Abban az esetben, ha az érintettek kifizetik az elmaradást és ezt az adóhivataltól kapott nyugtával bizonyítani tudják, visszamenőleg is megkapják a juttatást" - tájékoztatott Daniela Cernesteanu, a Szatmár Megyei Szociális Kifizetési és Ellenőrzési Ügynökség vezetője.

Szatmár megyében az elmúlt évben összesen 3767 kedvezményezett részesült szociális segélyben, 6261 személy kapott családtámogatási pótlékot és 3178 személy részesült gyermeknevelési támogatásban. Februártól 400 személy esett el a szociális támogatástól, 900 jogosulttól vonták meg a családtámogatási pótlékot, 412 személynek pedig a gyermeknevelési támogatását függesztették fel  - közölte az ügynökség vezetője.

„Emellett megpróbáljuk kiszűrni azokat a személyeket is, akik a segélyekhez jogtalanul jutnak hozzá. Ezután csak azok kapnak majd szociális támogatást, akiknek tényleg szükségük van rá" - mondta el Cernesteanu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: