2009-11-10 16:42:13• hírek • Gozner Gertrud

Büntetik a későket

November végéig mind a magán, mind a jogi személyek, akik a törvényes keretek között munkakönyveket tárolnak vagy birtokolnak, kötelesek azt leadni a területi nyugdíjbiztosító hivatalnál - nyilatkozta lapunknak Eugenia Sabou, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója.

Ezen kívül a Területi Munkaügyi Felügyelőségnél tárolt munkakönyvekből szintén készítenek egy másolatot a nyugdíjbiztosítónál.

Azok a személyek, akik fizették a hozzájárulásokat, de már nem laknak az ország területén, a munkakönyvet feldolgozásra arra a területi nyugdíjbiztosítóhoz kell elvigyék, ahova utoljára tartoztak amíg Románia területén éltek. Ha ez nem oldható meg, akkor a felhatalmazott személy lakhelyéhez tartozó nyugdíjhivatalba kell bevinni a dokumentumot - magyarázta az igazgatónő.

A munkakönyvek mellé csatolni kell a személyi igazolvány másolatát, amelyből beazonosítható a személyi szám. Miután befejezik az adatok bevitelét, a munkakönyvek visszakerülnek az őket megőrző személyekhez avagy hivatalokhoz.

A leadási határidő november harmincadika, ha valaki ezt túlhaladja 300 és 600 lej közötti pénzbüntetésekre számíthat magánszemélyek esetén, és 1500 és 5000 lej között bírságolják meg a jogi személyeket. Eugenia Sabou szerint 2006 januárjától, mióta elkezdődött a munkakönyvek leadása, 88 ezer okmányt adatait vettek át a nyugdíjhivatalban. Ami a munkakönyvek szkennelését illeti, 2009 márciusa óta 44 ezer dokumentummal végeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: