2009-04-30 15:32:53• hírek • Gozner Gertrud

Büntetett a rendőrség

Ezen héten már két esetben nagyobb mennyiségű, engedély nélkül szállított gyomirtószert foglaltak le a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai. A hét elején egy sárközi fiatalembernél találtak 40 liter gyomirtószert, amit az illető kerti használatra Magyarországon vásárolt.

A férfi ellen azonnal eljárást indult veszélyes anyagok engedély nélküli szállítása és határon való átcsempészése vádjával. A rendőrség kötelékében müködő, fegyverekkel, robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó csoport szerint az érvényben levő jogszabályok szerint ez büntetendő kihágásnak számít.

 

A tegnapi nap folyamán újabb gyomirtószert találtak, ezúttal egy kökényesdi nőt tartóztatott fel a rendőrség erre szakosodott csoportja, akinél 13,5 liternyi és 750 grammnyi vegyszert találtak. A 31 éves nő szintén nem rendelkezett engedéllyel a vegyszer szállítására. Mint kiderült, ez a szállítmány is Magyarországról származik, és a Pete-i határátkelőn került be az országba.

A rendőrség ezúttal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a gyomirtók fokozottan veszélyes anyagoknak számítanak és kizárólag engedéllyel szállíthatók. A kökényesdi nő ellen ugyancsak eljárás indult, és a teljes gyomirtó mennyiséget elkobozták.

Vigyázni kell, mert a gyomirtók fokozottan veszélyes szereknek számítanak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: