2010-02-05 15:31:56• hírek • Gozner Gertrud

Büntetett a Közösségi Rendőrség

A Közösségi Rendőrség munkatársai január folyamán több bírságot osztottak ki a közrend fenntartása érdekében, valamint felléptek a koldulás, az illegális utcai kereskedelem, és az szabálytalan parkolások ellen. Ezen kívül az alacsony hőmérsékletek miatt különös figyelmet fordítottak a hajléktalan személyekre, hogy megvédjék őket a fagyhaláltól.

Többek közt segítséget nyújtottak a polgármesteri hivatalnak egy család kilakoltatásánál a Closca sugárúti ANL tömbházból, mivel elmaradtak a közüzemi számlák fizetésével, ezáltal az egész közösséget veszélyeztették. Tizennégy ellenőrzési akciót tartottak a megyeközpont piacain, hogy leleplezzék az illegális kereskedelmet: összesen 16 bírságot osztottak ki ez ügyben 2060 lej értékben, ami együtt járt az áru elkobzásával.

A közúti rendőrséggel közösen is számos akciót vittek végbe, amelynek során 269 esetben büntettek. 166 alkalommal 3,5 tonnánál nagyobb teherautókat bírságoltak, mivel a tiltás ellenére behajtottak a város területére, hatvan sofőrt a bekötetlen biztonsági övek miatt vettek jegyzőkönyvbe, 11 kerékpárost is büntetést kapott, mivel nem szerelték fel megfelelőképpen a járműveiket.

Egy autóst a megállást tiltó táblánál parkolt le, négy gépkocsinál a fékrendszer hibáját észlelték, hárman szabálytalanul előztek, kilenc esetben nem voltak rendben az autó papírjai, egy sofőr nem adta meg az elsőbbséget a forgalomban, nyolcan vezetés közbeni telefonálásért voltak megbírságolva, hat személyt azért büntettek meg szekérrel közlekedtek a városban.

A közösségi rendőrség ugyanakkor lecsapott a közterületen napraforgómagot fogyasztókra, a nem kijelölt helyen, illegálisan szemetelőkre, azok sem úszták meg, akik elfelejtették letakarítani a házuk előtt a járdát, illetve nem tisztították ki a sáncokat. Szintén bírságot kaptak az este tíz és reggel hat óra közötti hangoskodók, valamint a zöldövezetben parkolók. Mindezen kihágásokért a járőrök 161 büntetést osztottak ki, 10370 lejjel gazdagítva a város kasszáját.

Január folyamán 114 bejelentés érkezett a hatósághoz, ebből 104 volt a telefonos értesítések száma, míg tíz panaszos írásban fordult hozzájuk. A legtöbb panasz a közrend megzavarását, valamint az építkezési törmelék- és háztartásai hulladék lerakatokat tette szóvá. Ezen kívül érkeztek bejelentések a kóbor ebek, a hajléktalanok, az elhagyott gépkocsik, az illegális állattartók, a fakivágások, a közterületen való tűzgyújtások, és be nem tartott kocsmai nyitva tartási idők miatt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: