2013-03-20 18:21:06• hírek • Kocsis Zoltán

Büntetésekkel próbálják munkára bírni a polgármestereket

A találkozón elhangzott, hogy csütörtökön és pénteken újabb jelentős mennyiségű csapadék, eső és hó várható - egyes helyeken akár 25-30 liter/négyzetméter.

Büntetésekkel próbálják munkára bírni a polgármestereket, mivel a törvényszék és a prefektúra is elégedetlen a rengeteg megoldatlan visszatérítési üggyel - dióhéjban így lehetne összefoglalni azt a találkozót, amelyen a nevezett két intézmény és az önkormányzatok vezetői vettek részt.

Rodica Grosos, a Szatmár Megyei Törvényszék vezetője valamint Cosmin Dorle, a prefektúra közigazgatási és jogi osztályának vezetője elfogadhatatlannak tartja, hogy húsz évvel a visszaszolgáltatási törvény életbe lépte után még mindig rengeteg az ebből eredő peres ügy.

Groso felháborítónak tartja, hogy sok esetben a polgármester olyannyira nem foglalkozik egy-egy visszaszolgáltatási perrel, hogy össze sem állítja a szükséges dokumentációkat - ezzel pedig gyakorlatilag előidézi azt, hogy az önkormányzat elveszíti a pert. Felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy eddig ez nem vont maga után szankciót, az új polgári törvénykönyv alapján azonban akár ezer lejre is megbüntethetik őket. Elmondta továbbá, hogy minden önkormányzatban ki kell jelölni egy személyt, aki átveszi, majd kézbesíti a bírósági idézőket, mivel sok esetben ezek nem jutnak el a címzetthez.

Dorle is pénzbüntetéssel fenyegette meg a polgármestereket, amennyiben azok nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a visszaszolgáltatási ügyek minél hamarabb lezáruljanak. Felhívta az önkormányzati vezetők figyelmét, hogy kollégáit földrajzilag csoportosította, így még inkább lehet segítségért folyamodni hozzájuk. Felháborítónak tartja továbbá, hogy a polgármesteri hivatalok „szakemberei" sokszor nem tudják, mi a feladatuk - ezt bizonyítja legalábbis a prefektúrára elküldött sok hibás, hiányos dokumentum.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: