2009-05-05 15:48:43• hírek • Gozner Gertrud

Büntetéseket osztottak

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal április során a turisztikai egységekben és a hozzájuk tartozó vendéglátóipari helységekben folytatott ellenőrzéseket.

A Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársai tizenöt turisztikai egységet vizsgáltak meg a megyében található 42-ből. Öt hotelben, 7 motelben, és két panzióban jártak, és mindegyik ellenőrzéskor hiányosságot tapasztaltak - tudtuk meg Lucian Rus-tól, a hivatal főfelügyelő-helyettesétől.

Legtöbb helyen az sem volt kifüggesztve a bejáratnál, hogy milyen kategóriájú szolgáltatást nyújt az illető egység. Hiányoznak a maximális szobaárakat euróban kifejező árlisták, a fogyasztóvédelem száma sem elérhető a recepciónál, sőt maguk az épületek és a hozzájuk tartozó parkolók állapotában is észleltek hiányosságokat. Ugyancsak nem végzik megfelelően a mellékhelyiségek fertőtlenítését és a szobák szellőztetését, és nincsenek feltüntetve a telefonhasználat tarifái sem.

Több helyen találtak lejárt szavatosságú élelmiszereket, főleg üdítőitalokat, sört, fagyasztott húsféléket, és felvágottakat - tájékoztatott Lucian Rus. A vizsgált egységek többségében nem tüntették fel helyesen az árakat. Összesen 9 esetben szabtak ki büntetést 62 ezer lej értékben, hat turisztikai egységet figyelmeztetésben részesítettek, ezek mellett pedig 23 kg élelmiszert 479 lej értékben véglegesen kivontak a kereskedelmi forgalomból.

Lucian Rus a sajtótájékoztatón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: