2015-09-28 16:47:07• hírek • Kocsis Zoltán

Indul a Bűnmegelőzés Hete – központi téma az alkohol

Hétfőn sajtótájékoztatóval és több településen átvonuló tájékoztató karavánnal kezdetét vette a Román Rendőrség immár hagyományos preventív eseménysorozata, a Bűnmegelőzés Hete. A péntekig, október 2-ig tartó Bűnmegelőzési Hét központi témája a túlzott alkoholfogyasztás és annak negatív következményei.

A sajtótájékoztatón Vlad Florentin megyei rendőrfőnök és Simona Sandulescu, a Szatmár Megyei Rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője mellett Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester és Adrian Stef megyei tanácselnök is részt vett. Utóbbi emlékeztetett arra, hogy a megyei tanács készségesen támogatja a rendőrséget minden olyan esetben, amikor a lakosság tájékoztatásáról, informálásáról van szó.

Szakemberek, többek között Camelia Iacob, a drogellenes központ vezetője, vagy dr. Pallai Ildikó, a megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársa a túlzott alkoholfogyasztás családra, a gyerekekre, a bűnözési hajlamra való hatását ecsetelték. Elmondásuk szerint a dohány- és az alkoholfüggőség a drogfüggőség előszobája.

Ami az informatív programokat illeti, hétfőn Lázári, Pusztadaróc, Vetés, Majtény és Szamosdob községeket járta be a „Mikor a szülők isznak, a gyerekek szenvednek" elnevezésű kampány, amely értelemszerűen a túlzott alkoholfogyasztásnak a családra és a gyerekekre gyakorolt negatív hatására igyekszik felhívni a figyelmet.

Kedden 12.00 órai kezdettel a szatmárnémeti Vasile Lucaciu Általános Iskolába látogatnak el a rendőrség szakemberei, ahol beszélnek majd a gyerekeknek munkájukról, bemutatják felszerelésüket. Ezzel egy időben Nagykárolyban négy középiskolát keresnek fel a rendőrök. Szerdán a lopások elleni óvintézkedéseket népszerűsítő és a lopásokat megkönnyítő könnyelműségekre figyelmeztető karaván járja majd Szatmárnémeti és Nagykároly lakónegyedeit.

Csütörtökön a szatmárnémeti Ioan Slavici Gimnáziumban tart érdekesnek tűnő előadást a rendőrség „Új tendenciák a szerevzett bűnözésben" címmel, amelyben szó esik majd embercsempészetről, drogkereskedelemről és -fogyasztásról, informatikai bűncselekményekről.

Pénteken sofőriskolákat keresnek fel a rendőrség munkatársai, ahol az alkoholfogyasztás közutakon gyakorolt következményeiről lesz szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: