2009-09-21 14:32:13• hírek • Gozner Gertrud

Egyhetes fokozott figyelem

Szeptember 21 és 25 között tartja a Szatmár Megyei Rendőrség az országos szinten meghirdetett Bűnmegelőzési Hetet.

A hétfő délelőtt a Cuza Voda utcai székházában megtartott sajtótájékoztatóján Liviu Taut rendőrkapitány ismertette az egyhetes rendezvénysorozat programját.

Az időszakos bűnmegelőzési kampányainknak szeretnénk folytonosságot adni, ennek tekintetében szerveztük meg ezt az egyhetes akciót - magyarázta a rendőrkapitány. Amint a beszámolóból kiderül, négy fontosabb tematika köré csoportosul a kampány. Hétfőn a Diáktanács közreműködésével tartanak kerekasztal-beszélgetést, amelyben a fiatalkorú bűnözés megelőzésre és a kiskorúak kizsákmányolásának a megszüntetésére helyezik a hangsúlyt.

A keddi nap folyamán a Doamna Stanca Líceum 11 és 12 osztályos tanulóival találkoznak, és a családon belüli, házastársi erőszak megelőzésre hívják fel, főleg a fiatal lányok figyelmét. Szeptember 23-án a vidéki településeken bekövetkező bűncselekmények megelőzése lesz a cél, amelynek során egy rendőrségi karaván fogja végigjárni a Szatmárnémeti-Felsőszopor útszakasz falvait, és a lopásokon kívül a fiatalkori bűnözésre és a közúti balesetekre figyelmeztetik a lakosságot.

Csütörtökön a betörések lesznek terítéken a rendőrségi akciók során. Ennek keretén belül a közösségi rendőrség munkatársai végigjárják a Pirosberek otthonait, és házról házra járva beszélgetnek el az emberekkel. Pénteken, szeptember 25-én a közúti közlekedés biztonságára fektetik a hangsúlyt.

Nem egyszerű feladat a bűnmegelőzés, mert a lakosság nem receptív ezekre a problémákra, csak akkor figyelnek fel rá, ha már megjárták - magyarázta Ana Petrica főfelügyelőhelyettes. Falun még sok helyen dívik az a szokás, hogy kint hagyják a seprűt az ajtóban, ezzel is jelezve, hogy nincsenek otthon, holott pont ezzel adják meg a jelet a rablóknak - fejtette ki a rendőrség munkatársa.

Liviu Taut megemlítette, hogy az elégtelen alkalmazott-létszám miatt a községi rendőröknek szabadidejükben is dolgozniuk kell, hogy betarthassák a Bűnmegelőzési Hét programját.


Ana Petrica főfelügyelőhelyettes és Liviu Taut rendőrkapitány


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: