2012-08-09 10:00:46• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Bunkervédelem vár a Steauára, erre készül a Vidi is

Két román és egy magyar csapat küzd meg csütörtökön azért, hogy bejuthasson a labdarúgó Európa Liga rájátszásába. Az utóbbi években szokatlan módon a magyar csapat áll a legjobban, hisz a Videoton az első meccsen odahaza 1-0-ra legyőzte a Gentet. Szintén otthon kezdett a Steaua, amely azonban meglepetésre 1-0 arányú vereséget szenvedett a szlovák Trnavától, ám a katonacsapat helyzete nem reménytelen. Nincs oka túl sok optimizmusra Rapidnak, amely kiütéses, 4-0-ás vereséget szenvedett a Heerenveen otthonában.

A Videoton 1-0-ás előnyről, azaz kedvező helyzetből várja a tehát Gent elleni, idegenbeli visszavágót. A csütörtökön 20:30 órakor kezdődő összecsapás ugyanakkor semmiképpen sem ígérkezik könnyűnek a múlt csütörtöki, első mérkőzés alapján, amelyen inkább a belga csapat játszott fölényben, s a székesfehérváriak egy szerencsés, megpattanó lövéssel tudtak nyerni.

Másrészről viszont az 1-0-ás eredmény bizakodásra adhat okot, ha ugyanis a magyar bajnokság ezüstérmese gólt szerez Belgiumban, a riválisnak már hárommal kellene válaszolnia ahhoz, hogy továbbjuthasson.

A Gent főpróbája nem sikerült jól múlt hétvégén: a belga együttes 3-1-re kikapott a Waregem vendégeként. Ezzel szemben a Videoton 1-0-ra nyert Újpesten az OTP Bank Liga második fordulójában, így jobb hangulatban várhatja a meccset, de óvatosnak kell lennie, mivel egy héttel korábban a Jupiler League nyitókörében saját közönsége előtt a Lierse ellen 2-0-s sikerrel rajtolt a rivális.

A hét végén 1-0-ra nyert a Videoton az Újpest ellen fotó: mti

A Steaua a hét végén Rocha és Tanase duplájával valamint Rusescu góljával 5-1-re lépte le a Kolozsvári Universitateát, ezzel pedig három forduló után még hibátlan a bajnokságban. Ezzel szemben a Spartak Trnava hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a Slovan Bratislava ellenében, így három forduló után két döntetlennel és egy vereséggel a 10. helyen áll a 12 csapatos szlovák pontvadászatban.

Ez az egyedüli, ami némi bizakodásra adhat okot a bukarestiek háza táján. Tanase eszetlen faultja után három meccses eltiltást kapott az UEFA-tól, őt Parvulescuval vagy Florin Costeával helyettesítheti a szakmai vezetés. A történelem során a Steaua mindössze egyszer tudott úgy fordítani az európai kupákban, hogy az első meccset elveszítette hazai pályán, ám ez még 1983-ban történt.

A szlovák sajtó szerint a nagyszombatiak betonvédelemmel készülnek a románok ellen, ebben pedig kulcsszerepe lehet a csapatkapitánynak, Miroslav Karhannak. A 36 éves védekező középpályás 97 alkalommal szerepelt a szlovák válogatottban és 219 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban a Wolfsburg és a Mainz színeiben - rutinjára most nagy szükség lehet.

Nem elég, hogy a Rapid egy hete 4-0-ra kikapott Heerenveenben, a visszavágóra hét játékos is kiesett: Burca, Abrudan, Pancu, Grigore, Miliszavljevics, Wallace és Constantin is sérüléssel bajlódik. Ráadásul Stefan, Pavlovic és Codrea nem rendelkezik játékengedéllyel, így alig 15 mezőnyjátékos áll a szakvezetés rendelkezésére.

Ilyen körülmények közepette nem kizárt, hogy bemutatkozik a frízek felnőttcsapatában a nigériai származású magyar utánpótlás-válogatott védő, a 20 éves Kenneth Otigba.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, visszavágók (első meccs eredménye):

Gent - Videoton (0-1) 20.30 m2
Spartak Trnava - Steaua (1-0) 20.30 Antena1
Rapid - Heerenveen (0-4) 21.30 DigiSport

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: