2008-07-10 10:38:24• hírek • Józsa János

Érettségi eredmények, óvások után

 76,75%- ról 77,38%-ra nőtt a sikeres érettségizők száma megyénkben az óvások eredményeképp.

A július 5.-i, reggeli eredményhirdetést követően, dél után 16 és 20 óra között adhatták le a jegyeikkel elégedetlen diákok óvásaikat, a különböző vizsgaközpontokban.

Szatmár Megyében 439 esetben óvtak, az érintett dolgozatokat pedig Nagyváradon javították újra, melynek során 122 esetben találták jogosnak a diákok jegynövelési kérelmét. A sikeresen érettségizők aránya így, megyénkben 76,75%- ról 77,38%-ra növekedett.

A legtöbb óvás a matematika dolgozatokat érintette, szám szerint 200, amelyből 25 személynek sikerült is jegynagyobbítást elérni, majd a román nyelv és irodalom tantárgy következett a sorban 185 óvással, 38 jegynöveléssel. Az anyanyelvek területén 11 felülbírálási kérelmet nyújtottak be, 4 sikeres próbálkozással. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a sok benyújtott óvás ellenére a dolgozatok csak kis részénél történt jegyváltoztatás és bár a jegynagyobbítások száma idén is nagyobb, mint a jegycsökkentéseké, azok száma is jelentős.

Az óvások következtében 23 diáknak sikerült átmennie az illető vizsgán, így 13-an román nyelv és irodalomból, 9-en matematikából és 1 diák Románia Földrajzából érettségizett sikeresen. Volt azonban, aki így bukott el az érettségin, ugyanis az 5-ösét szerette volna javítani, a váradi központban viszont kisebbre értékelték az elért jegyét. Azon diákok pedig, akiknek az óvások mellett sem sikerült leérettségizni, július 14. és 18.-a között beiratkozhatnak az augusztus 18. és szeptember 1. között tartandó pótérettségire.

 
J. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: