2006-06-06 17:15:41• hírek • Noemi Brigitta Boros

Érettségi 2006

Június 26-án kezdetét veszi a középiskolás élet legnagyobb megmérettetése.

Hamarosan kezdetét veszi az érettségi vizsga időszaka, ami a 18-19 éves korosztály legnagyobb megmérettetésének számít.

A tizenkettedikes diákoknak június 16-án ér véget a tanév, ezt követően tíz nap áll a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek az élet e nagy lépésére.

Június 26-27-én kerül sor a román irodalomból és nyelvből adott szóbeli vizsgára, 28-29-én a választott idegen nyelv szóbeli vizsgára, míg június 30-án és július elsején bonyolítják le az anyanyelvből adott szóbeli vizsgát. Az érettségi második hetében az írásbeli megmérettetésé a szerep, mivel július harmadikán kerül sor a román írásbeli vizsgára, 4-én az anyanyelv írásbelire, 5-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból kell írásbelizni, 6-án a profilnak megfelelő választott tantárgyból, míg hetedikén a szakkal ellentétes választott tantárgyból kell vizsgázni ( az utóbbi két esetben nemcsak az írásbeli vizsga a lehetséges, mivel itt gyakorlati vizsgát is lehet tenni, például tornából).

Július 10-én 16 óráig a vizsgaközpontokban kifüggesztik az eredményeket, 20 óráig pedig be lehet nyújtani az óvásokat. A végső eredményeket július 14-én teszik nyilvánossá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: